CEsökmotoroptimeringTa bort personlig information från Google

Ta bort personlig information från Google

Innehållsförteckning

Få en djupgående bild av Googles process för borttagning av innehåll. Med insikter från John Mueller kan du lära dig hur du tar bort din personliga information från sökningar.

I dagens digitala värld, där personlig information är så pass lättillgänglig online, är det avgörande att skydda din integritet.

Nyligen ville en Reddit-användare ta bort personlig information från Google Sök. Deras erfarenhet och efterföljande diskussion med Googles John Mueller belyser den komplexa processen och policyerna kring Googles verktyg för borttagning av innehåll.

Förutom att se på Muellers råd kommer den här artikeln att omfatta följande detaljer som är involverade i att få Google att ta bort personlig information:

  • Kriterier som används för att utvärdera borttagningsförfrågningar
  • Den typiska tidsramen för borttagning av innehåll
  • De tillgängliga alternativen om en förfrågan nekas

Muellers råd angående att ta bort innehåll från Google

Reddit-användaren beskriver sin upplevelse:

”Jag hade personlig information på en webbplats som hade publicerat den utan mitt samtycke. Webbplatsen tog bort det på min begäran, och jag använde sedan Googles verktyg för borttagning av innehåll för att ta bort resultatet från deras sökmotor. Borttagningsförfrågan godkändes. Men när jag använde Googles verktyg för borttagning av bilder för ett foto som var en del av det borttagna inlägget nekades min begäran.”

Användarens huvudfråga: Hur lång tid tar det för Google Sök att släppa utdaterat innehåll som mitt foto?

Mueller svarade:

”Jag misstänker att bilden kan ha haft flera webbadresser som visade den, så det är möjligt att den bara visas med en något annan adress nu. I så fall skickar du bara in webbadressen som den för närvarande använder. Jag tror att du bara kan högerklicka och använda ”kopiera länk” från sökningen och skicka in det med verktyget.”

En enkel lösning, direkt från en av Googles sökförespråkare.

Det är dock inte alltid så lätt. Här finns mer information om processer och policyer för att få personlig information borttagen från Google Sök.

Googles verktyg och policyer för borttagning av innehåll

Google inser att vissa typer av personlig information som publiceras online kan orsaka allvarliga problem som identitetsstöld eller bedrägeri. För att hjälpa till med detta gör Google det möjligt att begära borttagning i vissa fall.

Först fyller du i ett formulär för att begära att dina personliga data tas bort.

Sedan granskar Google varje fall för att avgöra om det uppfyller standarderna för borttagning.

Den typ av information som är berättigad till borttagning inkluderar följande:

  • Konfidentiella myndighets-ID:n
  • Bankkontonummer
  • Kreditkortsnummer
  • Bilder av handskrivna underskrifter
  • Mycket personliga journaler (som medicinska journaler)
  • Personlig kontaktinformation

Ibland kommer Google att ta bort människors professionella kontaktinformation såsom arbetsadress och telefonnummer.

Detta gäller särskilt om den informationen publiceras med hotfulla meddelanden – en praxis som kallas doxing.

Vid beslut om vad som ska tas bort väger Google allmänhetens rätt att veta saker mot människors integritet.

Viktig information från officiella källor, nyhetskällor och jobbrelaterat innehåll bibehålls vanligtvis i sökresultat.

Borttagningsprocessen

När du har lämnat in en begäran om att få information borttagen från sökresultat får du ett automatiskt e-postmeddelande som bekräftar att Google har tagit emot den.

Google kommer att granska din förfrågan och be om mer information vid behov. Du kommer att få ett nytt e-postmeddelande när Google har fattat ett beslut.

Om din förfrågan uppfyller Googles standarder kommer en av två saker att hända: Antingen kommer de sidor du vill ta bort inte att visas i sökresultat, eller så kommer de att utelämnas från resultat för sökningar av ditt namn eller andra identifierare.

Om din förfrågan nekas kommer Google att ge en kort förklaring till varför. Men ge inte upp – om du får mer bevis för att stödja ditt fall senare kan du skicka in din förfrågan igen för en andra kontroll.

Tidsram för borttagning av innehåll

Google försöker behandla borttagningsförfrågningar inom 24-48 timmar. Det kan dock ta upp till 3 månader för Google att ta bort utdaterad information helt.

Om Google nekar din begäran om borttagning, granska orsakerna noggrant och försök att ta itu med problemen.

Du kan skicka in din förfrågan igen om du tror att avslaget gjordes av misstag eller om du har ny, stödjande information.

Alternativt kan du kontakta källan direkt för att be dem att ta bort den.

Även om Google tar bort länken från sökresultat kan informationen fortfarande finnas någon annanstans på webben. Så det är bäst att ta itu med källan om möjligt.

Sammanfattningsvis

Att ta bort personlig information från Google kräver tid och en tydlig förståelse för dess policyer och processer.

Kom ihåg att Google balanserar individuell integritet med allmänhetens rätt att få tillgång till information, vilket påverkar borttagningsförfrågningar.

Om Google nekar din förfrågan kan det hjälpa att skicka in den igen med mer information eller överväga juridiska alternativ. Men fullständig borttagning är inte garanterad.

error: Innehållet är skyddat

CE

Sök