Spara dina tidigare översättningar på alla enheter

Innehållsförteckning

År 2020 meddelade Google att de skulle införa ett alternativ för att spara sökhistorik i Google Översätt-appen på Android, iOS och PC. Android Police rapporterade slutligen att Google-teamet lanserade den här funktionen 2022. Nu kan du spara dina tidigare översättningar på Google Översätt och få tillgång till dem senare.

Google Översätt-appen översätter mer än 100 språk på ett ögonblick och ger dig gratis tillgång till översättning av ett stort antal fraser, meningar och webbsidor. Man kan kopiera och klistra in text i sökrutan på hemsidan och söka efter den relevanta översättningen på det önskade språket. Med appen kan du också ladda upp ett Word-dokument, en pdf-fil eller ett Excel-ark från datorn till sökmenyn trots att du är offline. För att appen ska fungera smidigt måste du registrera ett Google-konto. Men med den senaste uppdateringen kan användarna få tillgång till denna gratistjänst utan att logga in på sina Google-konton.

Dessutom kan användarna nu spara och säkerhetskopiera sin översättningshistorik i molnet. De kan hantera sin översättningshistorik genom att trycka på inställningsmenyn. Den här nyutvecklade funktionen hjälper också användarna att använda appen när de tillfälligt byter konto. Det gör du genom att trycka på profilavataren som finns uppe till höger i appens gränssnitt.

Dessutom synkroniserar Google Översätt även dina tidigare sökningar från din mobiltelefon till molnet. Det är bäst att aktivera alternativet för webb- och aktivitetskontroll på ditt Google-konto för att få din historik sparad i molnet. Din historik kommer att synkroniseras i molnet med jämna mellanrum och förblir uppdaterad. Anta att du är inloggad på din Mac, Android, dator eller någon annan enhet. I det fallet lagras dina översättningar regelbundet i molnet.

För att spara dina översättningar på dina konton trycker du på Historik, där kan du se alla dina tidigare sökningar listade. Du kan också markera en sökning genom att göra den till din favorit. Den sökningen kommer att finnas tillgänglig i verktygsfältet för snabbåtkomst i appen Google Översätt. Om du vill säkerhetskopiera data på ditt konto behöver du bara logga in på kontot så sparas de och du kan se alla dina tidigare översättningar på den aktuella enheten. Det här är en bra funktion för nya användare som kan lära sig översättningar av tidigare meningar eller ord utan att behöva översätta dem igen.

error:

CE

Sök