CEöversättningsbyråRättvisa förvägras på grund av språkbarriärer

Rättvisa förvägras på grund av språkbarriärer

Innehållsförteckning

Många offer för trafficking i Bahrain tystas effektivt genom språkbarriärer säger en rättsaktivist.

Det finns inga kvalificerade översättare som kan hjälpa dem i domstolen eller med utredare, säger Marietta Dias, ordförande för aktionskommittén för Migrant Workers Protection Society.

Regeringen bör anställa heltidsöversättare i domstolar, vilket inte är mycket att begära eftersom halva befolkningen består av flyktningar, sade hon till delegater vid konferensen ”Human Trafficking at the Crossroads Private-Public Partnership” igår.

Översättningstjänsterna vid allmänna åtal är otillfredsställande och även om samhället tillhandahåller ett visst språkstöd för offer tillåts tolkarna inte alltid i arbetsdomstolarna.

”Även om vi har många språk i Indien delar vi vissa gemensamma språk som t.ex. hindi, tamil, telugu och malayalam.

”Vi behöver kvalificerade översättare, att ha frivilliga översättare skulle inte fungera. Dessa människor måste vara goda översättare och ärliga, de måste kunna berätta vad som verkligen blir sagt. För tillfället skriver offren under uttalanden på arabiska och vet inte vad det står.”

Dias kräver att fall ska snabbspåras genom lagsystemet eftersom de för tillfället ofta tar månader och till och med år att slutföra.

”Arbetare har inte lyxen av att kunna förbli arbetslösa under längre perioder. Vi kan ge dem en tak över huvudet genom denna process, men ofta vill de inte ta emot vår hjälp.”

Hon säger att samhället erbjuder stöd till offer genom att följa dem genom domstolsfall, erbjuda dem tak över huvudet och språkstöd.

”Vi följer upp deras fall, som i huvudsak handlar om löner som inte utbetalats, sexuellt och fysiskt utnyttjande och andra problem. ”Människor från Etiopien och Sri Lanka har inga ambassader här så deras fall tar längre tid. Vi erbjuder en skyddad plats. Den är liten, men mer än 350 människor har utnyttjat den under de senaste fyra åren. Vi tillhandahåller även mat, kläder och biljetter hem. Vi får behöver mer hjälp och samarbete från regeringens sida.” Dias var en av de som deltog i panelen vid plenarförsamlingen om skyddsstrategier och stöd.

error: Innehållet är skyddat

CE