CEöversättningsbyråPlaxo presenterar konceptet ”member sourcing”

Plaxo presenterar konceptet ”member sourcing”

Innehållsförteckning

Det sociala nätverket Plaxo kommer ge onlinemarknadsförare insyn i konceptet ”member sourcing”, som är en del av företagets strategi för att etablera global närvaro.

På WebCertains toppmöte International Social Media Summit i London den 14 maj kommer Regina Bustamante, globaliseringschef för Plaxo, tala om ”Communityöversättning i sociala nätverk” och förklara några av de tekniker som används av det sociala nätverket för att öka dess internationella profil.

”Socialt nätverkande är ett av de hetaste områdena när det gäller innovation och konkurrens på Internet idag. Sociala webbapplikationer slår igenom på olika sätt runt om i världen och många skapare i USA försöker nu översätta sin inhemska framgång till internationell framgång, vilket är grundläggande för en livfull global affärsverksamhet”, förklarar Regina. ”Eftersom USA för närvarande står för mindre än 20 % av det globala Internetanvändande och det engelska språket endast används av omkring 32 % av den totala Internetbefolkningen, är det vitalt att sociala applikationer som utvecklats i USA har möjlighet att uppnå en betydlig användarandel både på den inhemska och utländska marknaden.

”Enligt min erfarenhet kan crowdsourcing vara en av lösningarna. Det fungerade för Facebook och det verkar fungera för Plaxo. För tjänster inom socialt nätverkande följer crowdsourcing naturligt på grund av tjänsternas sociala identitet, och kanske bättre kan kallas för ”member sourcing”. Det baseras på principen att användarna själva befinner sig i den bästa situationen för att återge en social applikation på ett annat språk.

”Vissa nätverk som t.ex. Plaxo har utvecklat en översättningsportal inom samma ramverk som själva platsen, vilket gör det möjligt för användare att inte bara dela innehåll (översättningar), utan även kommentera eller rösta på andras bidrag. De översättningar som fått flest röster vinner och används sedan på platsen.

”Chefer ser ofta crowdsourcing som en ekonomisk fördel vilket inte är helt sant. I USA tillfrågas människor inom globaliseringsområdet ständigt av sina chefer om möjligheten att använda crowdsourcing, till och med när produkterna som sådana inte är skapta för det. Det finns mycket önsketänkande om den här lösningen och med presentationen vill vi försöka hjälpa onlinemarknadsförare att förstå när tekniken är lämplig.”

Regina kommer att förklara vad som fick Plaxo att ta den här vägen, fördelarna med ”member sourcing” och vissa av de utmaningar vad gäller teknik och process som man var tvungen att övervinna.

Vid WebCertains toppmöte kommer man fokusera på vikten av social media för internationella marknadsförare, och några av världens ledande experter inom området kommer att närvara.

error: Innehållet är skyddat

CE