CE översättningsbyrå

Nyarameiska – Professionell översättning till och från nyarameiska

När du behöver professionella och korrekta översättningar på nyarameiska är det ett perfekt val att välja CE översättningsbyrå som pålitlig lokaliseringstjänstleverantör.

Med över 25 år i branschen strävar vi alltid efter att förse våra kunder med enastående kvalitetsnivåer i de nyarameiska översättningarna. Du kan vara säker på att alla projekt som du ger i uppdrag till oss kommer att utföras med största omsorg och expertis.

Kontakta oss redan idag om du är ute efter nyarameiska översättningstjänster i världsklass!

Nyarameiska översättningstjänster

Dokumentöversättning

Detta innebär översättning av skriftliga dokument som juridiska kontrakt, akademiska avskrifter, certifikat och affärsdokument.

Transkription

Detta innebär konvertering av talat språk till ett skriftligt format. Detta är särskilt användbart för att skapa skriftlig dokumentation av tal, intervjuer och annan muntlig kommunikation.

Undertextning

Detta innebär översättning av videoinnehåll till det nyarameiska språket, som sedan visas som skriftlig text på skärmen.

Certifierad översättning

Denna typ av tjänst innebär att man får en certifierad översättning av ett dokument från nyarameiska till ett annat språk, eller vice versa. Med översättningen medföljer ett noggrannhetsintyg, vilket intygar både översättningens korrekthet och pålitlighet.

Ursprunget och de främsta kännetecknen för det nyarameiska språket

Det nyarameiska språket är en östarameisk gren av den semitiska språkfamiljen som har sitt ursprung i det antika Mesopotamien. Nyarameiska talades i samhällen fram till modern tid och används fortfarande idag som ett naturligt språk, främst av etniska assyriska personer.

Huvuddragen i detta språk inkluderar tre dialekter: Senaya, Lishan Didan och Lishana Deni. Bland dessa dialekter märks Sòoyo, som är den mest talade varianten av det nyarameiska språket och det primära liturgiska språket för kyrkor i öst.

Hur du får vår kostnadsfria offert för nyarameisk översättning

  • Fyll i det nedanstående formuläret
  • Bifoga filerna som ska översättas
  • Klicka på skicka och invänta sedan svar från en av våra projektledare
  • Vi återkommer till dig så snart som möjligt med en kostnadsfri offert för ditt projekt

Fördelar med att anlita oss

  • CE är ett professionellt översättningsföretag med över 25 års erfarenhet
  • Vårt företag översätter över 70 språk
  • Vi erbjuder nyarameiska översättningar för företag såväl som privatpersoner och vi utlovar noggrannhet och precision i allt vårt arbete
  • Vårt team av översättare har nyarameiska som sitt modersmål, vilket garanterar att dina översättningar blir korrekta och idiomatiska
  • Vi erbjuder en rad nyarameiska översättningstjänster, inklusive webbplatslokalisering, dokumentöversättning och lokalisering av programvaror
  • Våra priser är konkurrenskraftiga och vi erbjuder en snabb handläggningstid för alla projekt

Certifierade nyarameiska översättningar

Certifierade nyarameiska översättningar från CE översättningsbyrå är perfekta för alla organisationer som behöver kommunicera med sin publik. Våra experter har nyarameiska som modersmål, och alla översättningstjänster som vi tillhandahåller är certifierade för kvalitetssäkring.

Oavsett om du behöver allmänna eller tekniska översättningar på engelska till nyarameiska eller vice versa, har vi erfarenheten, kunskapen och resurserna för att tillgodose alla dina behov. Vi förstår vikten av garantier och tidsramar, så våra certifierade översättare finns alltid till hands för att säkerställa noggrannhet och komplett genomförande i tid. Med oss vid din sida kan dina kommunikationsmål uppnås snabbare utan kompromisser.

Nyarameisk översättning åt olika branscher

Juridiska översättningar

Detta inkluderar en översättning av juridiska dokument, kontrakt, avtal och intyg, samt domstols- och invandringsdokument.

Medicinska översättningar

Detta inkluderar översättning av medicinska dokument, rapporter, recept och information om läkemedel, medicinska procedurer och utrustning.

Företagsöversättningar

Detta inkluderar översättning av affärsdokument, marknadsföringsmaterial, finansiella rapporter och annat affärsrelaterat innehåll.

Statliga översättningar

Myndigheter och departement kan behöva översättning av officiella dokument, till exempel folkräkningsdata, immigrationsformulär och annat regeringsrelaterat material till nyarameiska.

Nyarameisk översättning av myndighetsdokument

Public service-översättningar

Detta inkluderar översättning av regeringsdokument såsom formulär, ansökningar och broschyrer till nyarameiska för att erbjuda offentliga tjänster och information till nyarameisktalande samhällen.

Statliga kommunikationsöversättningar

Detta inkluderar översättning av regeringsmeddelanden, pressmeddelanden och andra officiella meddelanden till nyarameiska för att nå ut till nyarameisktalande samhällen.

Utbildningsöversättningar

Detta inkluderar översättning av utbildningsmaterial såsom läroböcker, kursmaterial och utbildningsvideor till nyarameiska för att underlätta inlärning för nyarameisktalande studenter i statliga utbildningsinstitutioner.

Kulturella och språkliga översättningar

Detta inkluderar tillhandahållande av kulturella och språkliga översättningstjänster till myndigheter för att bättre förstå nyarameisktalande samhällen.

Storleken på den nyarameisktalande marknaden

Nyarameiska talas av det assyriska folket, som främst är ursprungsbefolkning i Mellanöstern, särskilt i norra Irak, nordöstra Syrien, sydöstra Turkiet och nordvästra Iran. Det är svårt att uppskatta det exakta antalet talare av nyarameiska på grund av bristen på tillförlitlig data och de olika definitionerna av vad som utgör språket.

Man tror dock att det finns cirka 500 000 till 1 miljon talare av nyarameiska över hela världen. Nyarameiska anses vara ett utrotningshotat språk, eftersom dess talare står inför sociala och politiska utmaningar, inklusive förföljelse och fördrivning på grund av konflikter och instabilitet i regionen.

Att erbjuda nyarameiska språktjänster kan bidra till språkbevarande och kulturell revitalisering, samt möjliggöra effektiv kommunikation och engagemang med nyarameisktalande samhällen.

Behöver du hjälp med översättning på nyarameiska?

Vi kan ta fram en konkret offert för komplex dokumentöversättning, webbplatslokalisering, PDF-översättning, lokalisering av programvaror och andra översättningsrelaterade projekt.

Få gratis prisförslag

Vi översätter från i princip alla elektroniska format och kan i de flesta fall bibehålla exakt samma format och layout som i källdokumentet.
Inga problem. Vi kan till och med arbeta direkt i din webbsidas källkod. På begäran kan vi även ladda upp dina filer direkt till internet, redo för navigering.

Ja, en testöversättning kan erbjudas, antingen i form av ett pilotprojekt eller ett kostnadsfritt test. Det bästa sättet att testa CE är med ett pilotprojekt, vanligtvis en kort text som översätts till alla språk du behöver. Ett pilotprojekt gör det möjligt för oss att ägna samma tid och resurser till översättningen som vi gör i normala fall och därmed blir resultatet mera representativt. Testöversättningar är begränsade vad gäller längd och språkkombinationer. Var god kontakta oss för vidare information.

Detta beror på dokumentets storlek. För brådskande jobb, tala bara om när du behöver det!

Tiden det tar är beroende av tjänsten du behöver. Vi kan leverera upp till 2 000 ord per arbetsdag och språkkombination.

CE erbjuder oslagbara returneringstider, med levererans redan nästa dag, under veckoslut eller till och med samma dag, beroende på antalet ord och tillgängligheten för våra översättare.

Vår standardleverans är på runt 1 500 översatta ord per arbetsdag och språkkombination, men vi kan ofta öka antalet ord om du har ett särskilt brådskande arbete.

I normala fall, ja. Vi kan använda upp till 20 översättare samtidigt och har tidigare hanterat projekt som krävde en arbetstakt på 50 000 ord per dag (ungefär 200 sidor per dag).

Vår databas med översättare och korrekturläsare omfattar hundratals språkkombinationer. När det gäller ovanliga kombinationer kommer vår lingvistavdelning att kontakta, testa och rekrytera professionella översättare för önskad språkkombination och expertkunskap.

Vi förstår skillnaderna mellan språkvarianter, såväl som betydelsen av att använda korrekt variant, och i vårt nätverk av översättare ingår lingvister som kan översätta till och från de flesta språkvarianter.

CE kan hantera ett mycket stort antal språkkombinationer på samma gång. Vårt globala nätverk av översättare och korrekturläsare täcker hundratals kombinationer. Dessutom möjliggör ces översättningsteknik att ett obegränsat antal översättare kan arbeta på en enskild fil samtidigt, synkroniserat över flera språkkombinationer.

Ja, vi kan översätta och leverera PDF-filer. Eftersom PDF-filer inte alltid innehåller redigerbar text, kan det hända att den slutgiltiga layouten inte överensstämmer exakt med det ursprungliga källdokumentet.

Utöver översättningar kan CE erbjuda ett brett utbud av relaterade tjänster. Våra kompletterande tjänster omfattar korrekturläsning, språkgranskning, redigering, omskrivning och textanalys.

Tyvärr inte. Vi specialiserar oss uteslutande på textöversättningar.

Tolkning handlar om konvertering av talat språk, medan översättning avser konvertering av skriftligt material.

error:

CE

Sök