Med nya kortkommandon utvecklade av åtta nätkunniga indiska ungdomar kan till och med de som inte kan engelska få tillgång till sina favoritnyheter på sitt eget språk.
Den nya tekniken gör det möjligt att få tillgång till nyheter på alla språk bara genom att trycka på kortkommandon som 99iijj följt av kommandot ”ctrl + enter”.
Användare kan även ange kortkommandona som en verklig webbadress – www.99iijj.com. Kombinationerna av kortkommandon är enkla att hitta på tangentbordet eftersom de är placerade diagonalt. Det är därför som grundarna av Atoall kallar tekniken ”vinkelteorin från Atoall”.
Uppfinningen är menad att förenkla webbupplevelsen för alla. Genvägarna kan även vara till fördel för analfabeter. Tillgången till webbplatser för icke-engelsktalande användare har varit begränsad på grund av faktumet att man måste kunna engelska för att kunna läsa många utländska webbsidor.
Många av de mest populära webbplatserna som t.ex. Google, Yahoo, Microsoft och Orkut skapades från början genom att man skrev in endast engelska webbadresser (domännamn kunde endast genereras på engelska, det var cyberlag). Man måste kunna det engelska språket för att få tillgång till dessa platser även när det finns utländska översättningar av platsen tillgängliga, när man väl kommit in på webbplatsen. Det är här som kortkommandon gör livet enklare. Användare får tillgång till favoritplatser direkt genom att skriva in ett kortkommando och se platsen på sitt eget språk bara på några sekunder.
VD på Atoall, Mr. Sanjeev Singla, säger: ”Atoall kan tjäna 36 biljoner amerikanska dollar årligen med denna uppfinning eftersom både analfabeter, icke-engelsktalande och engelsktalande personer kan använda Internet med Atoalls vinkelteori. Användare behöver varken hämta hem eller installera någon ny programprodukt.” Användare bör hålla i åtanke att endast 440 bra kortkommandon kan genereras från tangentbordet. Detta begränsar det antal platser som man kan få tillgång till, men öppnar fortfarande upp en varietet av platser för de som tidigare inte hade någon tillgång till dessa platser på grund av språkbarriärer.
Atoall leds av en grupp på åtta Internetkunniga unga män från Indien. De har funnit en lösning på Internets språkbarriärer och känner att deras nya system har kapaciteten att öka det allmänna procentantalet Internetanvändare med 30 procent.