CEöversättningsbyråNu kan du transkribera röst och tal med Google Translate

Nu kan du transkribera röst och tal med Google Translate

Innehållsförteckning

Nyligen var jag på min väns släktträff där hennes mormor berättade en historia från sin barndom. Jag kunde se att hon ville dela den med alla, men det fanns ett problem – hon berättade historien på spanska, ett språk som jag inte förstår.

Jag tog fram Google Translate för att transkribera talet medan det pågick. När hon berättade historien dök den engelska översättningen upp på min telefon så att jag kunde följa med – det skapade en stund av förståelse som annars skulle ha gått förlorad.

Och nu kan vem som helst göra det – från och med idag kan du använda Android-appen Google Translate för att transkribera tal på främmande språk medan det pågår.

Transcribe kommer att lanseras under de närmaste dagarna med stöd för alla kombinationer av följande åtta språk: engelska, franska, tyska, hindi, portugisiska, ryska, spanska och thailändska.

Om du vill prova transkriberingsfunktionen går du till translateappen på Android och ser till att du har de senaste uppdateringarna från Play Store. Tryck på ikonen för transkribering på startskärmen och välj käll- och målspråk i rullgardinsmenyn för språk högst upp. Du kan pausa eller starta om transkriptionen genom att trycka på mikrofonikonen. Du kan också se den ursprungliga utskriften, ändra textstorleken eller välja ett mörkt tema i inställningsmenyn.

Vi kommer att fortsätta att göra talöversättningar tillgängliga i många olika situationer. Just nu fungerar transkriberingsfunktionen bäst i en tyst miljö med en person som talar åt gången. I andra situationer gör appen ändå sitt bästa för att ge dig en bild av vad som sägs. Konversationsläget i appen kommer att fortsätta att hjälpa dig att ha en översatt konversation med någon.

error: Innehållet är skyddat

CE