CE översättningsbyrå

Maltesiska – Professionell översättning till och från maltesiska

CE översättningsbyrå erbjuder professionella maltesiska översättningstjänster. Vårt företag har funnits i över 25 år och är dedikerat åt att tillhandahålla korrekta och kulturellt anpassade maltesiska översättningar enligt våra kunders behov.

Alla våra översättningar skräddarsys exakt efter dina behov för att uppfylla dina specifika krav. Hos oss behöver du inte längre oroa dig för felaktiga maltesiska översättningar som inte förmedlar den fulla innebörden av vad du försöker säga.

Typer av maltesiska översättningar

Maltesisk dokumentöversättning

Detta inkluderar översättning av skriftliga dokument som kontrakt, rapporter och marknadsföringsmaterial.

Maltesisk översättning av webbsidor och programvara

Innebär översättning av webbsidor och deras innehåll, inklusive texter, bilder och videor, för att nå en bredare publik.

Röstöversättning på maltesiska

Detta innebär att spela in en röstöversättning på ett annat språk för en video- eller ljudproduktion.

Desktop Publishing och typografi

Innebär förberedelse och formatering av översatt text för tryck eller digital publicering.

Certifierad översättning

Översättning som åtföljs av ett certifikat som intygar dess korrekthet och äkthet, vilket ofta krävs för officiella eller juridiska ändamål.

Översikt av det maltesiska språket

Maltesiska är det nationella språket i Republiken Malta och har varit en integrerad del av den maltesiska kulturen i århundraden. Det har en rik historia, som kan spåras tillbaka till en blandning av olika semitiska språk, främst arabiska, italienska och engelska ord, samt några andra europeiska språk.

Funktionerna i maltesiska kan klassificeras i två huvudkomponenter: dess stavelsestruktur baserad på det skrivna alfabetet, känt som malti, och dess unika ordförråd som innehåller många lånord från andra språk. Dess skrivsystem använder latinska tecken och innehåller diakritiska tecken för att representera vokalljud.

Hur överraskande det än låter är det till och med erkänt av UNESCO som ett av de mest hotade språken i Europa!

Så här gör du för att få en kostnadsfri offert för maltesisk översättning

 • Fyll i det nedanstående mailformuläret
 • Bifoga dokumenten som ska översättas
 • Klicka på skicka och invänta sedan svar från en av våra projektledare
 • Vi återkommer till dig så snart som möjligt med en kostnadsfri offert för ditt projekt

Fördelar med vår översättningsbyrå

 • CE är en professionell översättningsbyrå med över 25 års erfarenhet
 • Vi översätter över 70 språk till maltesiska
 • Vi erbjuder på översättningar på maltesiska för företag såväl som till privatpersoner och vi utlovar noggrannhet och precision i allt vårt arbete
 • Vårt team av översättare har maltesiska som modersmål, vilket garanterar att dina översättningar blir korrekta och idiomatiska
 • Vi erbjuder en rad översättningstjänster, inklusive webbplatslokalisering, dokumentöversättning och programvarulokalisering
 • Våra priser är konkurrenskraftiga och vi erbjuder snabba handläggningstider för alla projekt
 • Kontakta oss idag för en kostnadsfri offert på ditt maltesiska översättningsprojekt!

Certifierade maltesiska översättningar

CE erbjuder ett brett utbud av certifierade maltesiska översättningstjänster, skräddarsydda för varje individs behov. Våra certifierade översättare kan översätta alla typer av dokument, från affärsdokument och webbplatsinnehåll till juridiska dokument och tekniska manualer. De levererar relevanta översättningar samtidigt som korrektheten i den ursprungliga texten bibehålls.

Med många års erfarenhet inom detta område är vårt team garanterat att leverera exakta översättningar med fantastisk hastighet och exceptionell kvalitet. Alla våra certifierade maltesiska översättningar verifieras av en andra modersmålstalare med språklig expertis, så du kan vara säker på att ditt översatta arbete kommer att uppfylla de högsta standarderna för noggrannhet.

Maltesiska översättningar i olika branscher

Juridisk översättning

Juridiska dokument som kontrakt, avtal, domstolsbeslut och förordningar kräver korrekt översättning. Den juridiska sektorn på Malta har sin unika terminologi, och det är viktigt att arbeta med en professionell maltesisk översättare som har expertis inom det juridiska området.

Medicinsk översättning

Inom hälso- och sjukvårdsindustrin behövs maltesisk översättning för patientjournaler, patientinformation, kliniska prövningar och medicinska rapporter.

Finansiell översättning

Finansiella institutioner kräver översättning av dokument som kontoutdrag, finansiella rapporter och investeringsportföljer.

Turismöversättning

Turistindustrin behöver översättning av reseguider, broschyrer och webbsidor. Det är viktigt att arbeta med en översättare som förstår landets seder, traditioner och kultur.

Marknadsföring och detaljhandelsöversättning

Marknadsföringsöversättningar krävs för branscher som reklam, marknadsföring och PR. Dessa översättningar kan innehålla produktbeskrivningar, sloganer och annonser.

Maltesiska finansiella översättningar

CE är en förstklassig leverantör av översättningstjänster, och våra finansiella maltesiska översättningar är inget undantag. Våra professionella lingvister använder förstklassig programvara för att säkerställa att komplexa finansiella dokument översätts korrekt och exakt.

Finansiella rapporter

Finansiella rapporter är kritiska dokument som ger information om ett företags finansiella resultat. Översättningar av finansiella rapporter på maltesiska krävs för företag som är verksamma på Malta eller arbetar med maltesiska företag.

Investeringsrapporter

Investeringsrapporter ger värdefulla insikter om investeringsmöjligheter och trender på finansmarknaden.

Bankdokument

Bankdokument som låneavtal, bostadslåneavtal och kontoutdrag kräver korrekta översättningar för att säkerställa att de involverade parterna till fullo förstår villkoren.

Försäkringsdokument

Försäkringsdokument såsom försäkringar, fordringar och förlikningsavtal kräver korrekta översättningar på maltesiska för att säkerställa att försäkringstagare och försäkringsbolag förstår varandra.

Revisionsrapporter

Översättningar av revisionsberättelser på maltesiska är nödvändiga för företag som måste följa reglerna för revision och finansiell rapportering på Malta.

Maltesiska turistöversättningar

CE erbjuder maltesiska översättningstjänster åt turister som hjälper dem att övervinna språkbarriärer. Oavsett om du förbereder dig för en affärsresa, söker en maltesisk guide på ditt semestermål eller planerar att flytta till Malta, kan vårt företag göra komplexa turistkonversationer enklare och smidigare.

Tack vare vårt omfattande nätverk av infödda maltesiska översättare ger vi dig korrekta översättningar på nolltid. Genom att utnyttja vår egenutvecklade teknik för översättningsminnen tillsammans med dess kvalitetssäkringsprocesser och skräddarsydda språkliga lösningar, kan vi erbjuda högkvalitativt flerspråkigt turistmaterial!

Maltesiska juridiska översättningar

Vi tillhandahåller juridiska maltesiska översättningstjänster åt individer, företag och statliga organisationer. Våra översättningar är utformade av ett team av erfarna professionella översättare som arbetat inom den juridiska branschen i årtionden och har en grundlig förståelse för alla relevanta lagar och bestämmelser.

Vi fokuserar på noggrannhet och tillhandahåller högkvalitativa översättningar som kan hjälpa alla som arbetar med juridiska dokument på Malta. Oavsett om du behöver ett enda dokument översatt eller ett större projekt slutfört garanterar vår pålitliga och snabba tjänst exceptionella resultat varje gång.

Låt oss hjälpa dig med alla juridiska maltesiska översättningsbehov du kan ha – det skulle vara vårt nöje att tillhandahålla en korrekt och kostnadseffektiv lösning åt dig!

Domstolsinlagor

Maltesiska översättningar av domstolsinlagor, inklusive klagomål, motioner och andra juridiska handlingar.

Patent

Maltesiska översättningar av patentansökningar och andra immateriella dokument.

Juridisk korrespondens

Maltesiska översättningar av juridiska brev, e-postmeddelanden och andra former av korrespondens.

Juridiska rapporter

Maltesiska översättningar av juridiska rapporter, expertvittnesrapporter och andra juridiska dokument.

Statliga dokument

Maltesiska översättningar av statliga dokument, inklusive licensansökningar och myndighetsansökningar.

Storleken på den maltesisktalande marknaden

Den maltesisktalande marknaden avser de personer som talar det maltesiska språket, vilket är det officiella språket på Malta. Från och med 2021 uppskattas det att den maltesisktalande befolkningen är cirka 514 000 personer, främst koncentrerade på Malta.

Maltesiska är ett unikt språk, med influenser från arabiska och italienska, och är det enda semitiska språket som skrivs med det latinska alfabetet. Malta är en liten önation belägen i Medelhavet, och det maltesiska språket är viktigt för landets kultur, traditioner och arv.

Med sin växande turistindustri och expanderande affärssektor erbjuder den maltesisktalande marknaden möjligheter för företag att nå en mångsidig och unik publik.

Få gratis prisförslag

Vi översätter från i princip alla elektroniska format och kan i de flesta fall bibehålla exakt samma format och layout som i källdokumentet.
Inga problem. Vi kan till och med arbeta direkt i din webbsidas källkod. På begäran kan vi även ladda upp dina filer direkt till internet, redo för navigering.

Ja, en testöversättning kan erbjudas, antingen i form av ett pilotprojekt eller ett kostnadsfritt test. Det bästa sättet att testa CE är med ett pilotprojekt, vanligtvis en kort text som översätts till alla språk du behöver. Ett pilotprojekt gör det möjligt för oss att ägna samma tid och resurser till översättningen som vi gör i normala fall och därmed blir resultatet mera representativt. Testöversättningar är begränsade vad gäller längd och språkkombinationer. Var god kontakta oss för vidare information.

Detta beror på dokumentets storlek. För brådskande jobb, tala bara om när du behöver det!

Tiden det tar är beroende av tjänsten du behöver. Vi kan leverera upp till 2 000 ord per arbetsdag och språkkombination.

CE erbjuder oslagbara returneringstider, med levererans redan nästa dag, under veckoslut eller till och med samma dag, beroende på antalet ord och tillgängligheten för våra översättare.

Vår standardleverans är på runt 1 500 översatta ord per arbetsdag och språkkombination, men vi kan ofta öka antalet ord om du har ett särskilt brådskande arbete.

I normala fall, ja. Vi kan använda upp till 20 översättare samtidigt och har tidigare hanterat projekt som krävde en arbetstakt på 50 000 ord per dag (ungefär 200 sidor per dag).

Vår databas med översättare och korrekturläsare omfattar hundratals språkkombinationer. När det gäller ovanliga kombinationer kommer vår lingvistavdelning att kontakta, testa och rekrytera professionella översättare för önskad språkkombination och expertkunskap.

Vi förstår skillnaderna mellan språkvarianter, såväl som betydelsen av att använda korrekt variant, och i vårt nätverk av översättare ingår lingvister som kan översätta till och från de flesta språkvarianter.

CE kan hantera ett mycket stort antal språkkombinationer på samma gång. Vårt globala nätverk av översättare och korrekturläsare täcker hundratals kombinationer. Dessutom möjliggör ces översättningsteknik att ett obegränsat antal översättare kan arbeta på en enskild fil samtidigt, synkroniserat över flera språkkombinationer.

Ja, vi kan översätta och leverera PDF-filer. Eftersom PDF-filer inte alltid innehåller redigerbar text, kan det hända att den slutgiltiga layouten inte överensstämmer exakt med det ursprungliga källdokumentet.

Utöver översättningar kan CE erbjuda ett brett utbud av relaterade tjänster. Våra kompletterande tjänster omfattar korrekturläsning, språkgranskning, redigering, omskrivning och textanalys.

Tyvärr inte. Vi specialiserar oss uteslutande på textöversättningar.

Tolkning handlar om konvertering av talat språk, medan översättning avser konvertering av skriftligt material.

error:

CE

Sök