CEöversättningsbyråLettiska – Professionell översättning till och från lettiska

Lettiska – Professionell översättning till och från lettiska

CE översättningsbyrå är ledande inom lettiska översättningstjänster i Sverige. Vi har ett omfattande team av inhemska lettiska lingvister tillgängliga som kan hjälpa till med alla typer av projekt. Vår expertis inom språklokalisering har gjort oss till ett av de mest betrodda namnen inom professionella lettiska översättningstjänster.

Oavsett om du behöver översätta dokumentation, webbplatsinnehåll eller något annat som kräver djupgående kunskap om lettisk lingvistik, ordnar vi det åt dig med språklig noggrannhet och professionell kundservice. Vi ser fram emot att visa dig vad vi kan göra!

Certifierade lettiska översättningar

Våra certifierade lettiska översättningstjänster är oöverträffade i kvalitet och noggrannhet. Vi förstår vikten av tillförlitlig lettisk dokumentöversättning och garanterar att ingen detalj förbises – från teknisk noggrannhet till kulturell relevans.

Vi samarbetar med lettiska modersmålstalare inom en mängd olika branscher som ekonomi, juridik, hälso- och sjukvård med mera, för att säkerställa att du får lettiska dokumentöversättningar av högsta kvalitet. Dina dokument kommer att översättas korrekt för att nå den avsedda målgruppen, till en överkomlig kostnad.

Så sök inte vidare om du behöver certifierad lettisk dokumentöversättning – välj CE översättningsbyrå!

Översättning mellan lettiska och svenska

Vi erbjuder professionella språktjänster åt dem som behöver översätta från lettiska till svenska eller vice versa. Med hjälp av lettiska modersmålstalare och uppmärksamhet på noggrannhet och detaljer, är vårt team övertygat om att de kan överträffa dina förväntningar. Oavsett om du har medicinska texter, en webbsajt eller något annat som behöver exakt översättning, garanterar vi både snabba handläggningstider och översättning av högsta kvalitet mellan lettiska och svenska, eller vice versa.

Om du behöver certifierade språköversättningstjänster från lettiska till svenska eller från svenska till lettiska, står våra översättare redo att hjälpa dig att överbrygga språkbarriären med lätthet. Vi tillhandahåller översättningar som uppfyller alla juridiska krav, samt certifierad redigering av befintliga dokument. Vårt team av certifierade översättare har erfarenhet av att tillhandahålla korrekta svensk-lettiska översättningar som fångar nyanserna i de två språken.

Kontakta oss idag och se hur vi kan hjälpa dig att undanröja dina lettiska kommunikationshinder.

Branscher där professionella lettiska översättningar används mest

Lettiska översättningar är allmänt efterfrågade inom en mängd olika sektorer och branscher, inklusive juridik, affärer och ekonomi, förhandlingar, tekniska manualer, marknadsföring och PR. Lettiska är ett av de officiella språken i Europeiska unionen och därför behövs lettiska översättningar ofta för dokument som är avsedda att användas i Bryssel eller andra delar av Europa.

Professionella lettiska översättningstjänster används regelbundet av tekniska företag i Lettland för att säkerställa korrekta produktbeskrivningar, medan medicinska institutioner behöver lettiska versioner av forskningsdokument och utbildningsinstitutioner behöver lettiska versioner av broschyrer eller informationsmaterial. Certifierade lettiska översättare bidrar med sin expertis till otaliga branscher för att säkerställa att den lettisktalande befolkningens behov tillgodoses. Lettiska dokumentöversättningstjänster kan visa sig vara ovärderliga för företag som vill expandera till lettisktalande marknader.

Våra professionella lettiska översättningar

De certifierade lettiska översättarna på CE kan hjälpa kunder som vill expandera sitt företags globala räckvidd och ta sig in på den lettiska marknaden. Våra professionella lettiska översättningstjänster inkluderar:

  • Dokumentöversättningar
  • Dubbningsöversättningar
  • Översättningar av undertexter
  • Juridiska översättningar
  • Flerspråkig transkription
  • Lokalisering och översättning av programvara
  • Webbplats- och innehållsöversättningar

Översikt av det lettiska språket

Lettiska är det officiella språket i Lettland och är också känt som latviešu valoda. Det tillhör den baltiska grenen av den indoeuropeiska språkfamiljen och är ett av de äldsta språken som fortfarande talas i Nordeuropa. Lettiska används inte bara av letter, utan också av många av Lettlands andra etniska grupper som ryssar, belarusier, ukrainare, polacker och litauer.

Lettlands språk har sitt eget unika ljudsystem och en grammatikstruktur som skiljer sig avsevärt från många andra indoeuropeiska språk. Språket talas i Lettland och har ett rikt ordförråd med ett brett spektrum av dialekter som används i olika delar av Lettland.

Lettisk litteratur går århundraden tillbaka och under all denna tid har lettiska författare producerat verk fyllda med lettisk kulturell identitet. Lettiska erkändes som ett officiellt språk 1920 efter Lettlands självständighet, när det blev ett av de viktigaste statliga språken tillsammans med ryska.

Kontakta oss för att få en kostnadsfri offert för professionella lettiska översättningar

På CE översättningsbyrå förstår vi att det kan vara en utmanande uppgift att välja rätt översättningsleverantör. Därför gör vi det enkelt för dig att komma igång med vår kostnadsfria offerttjänst.

Fyll i det nedanstående mailformuläret och bifoga dokumenten som ska översättas så återkommer en projektledare inom kort med prisförslag för ditt översättningsprojekt.

Om du har frågor eller behöver mer detaljerad information innan du väljer oss, kontakta oss när som helst via telefon eller e-post.

Få gratis prisförslag

Vi översätter från i princip alla elektroniska format och kan i de flesta fall bibehålla exakt samma format och layout som i källdokumentet.
Inga problem. Vi kan till och med arbeta direkt i din webbsidas källkod. På begäran kan vi även ladda upp dina filer direkt till internet, redo för navigering.

Ja, en testöversättning kan erbjudas, antingen i form av ett pilotprojekt eller ett kostnadsfritt test. Det bästa sättet att testa CE är med ett pilotprojekt, vanligtvis en kort text som översätts till alla språk du behöver. Ett pilotprojekt gör det möjligt för oss att ägna samma tid och resurser till översättningen som vi gör i normala fall och därmed blir resultatet mera representativt. Testöversättningar är begränsade vad gäller längd och språkkombinationer. Var god kontakta oss för vidare information.

Detta beror på dokumentets storlek. För brådskande jobb, tala bara om när du behöver det!

Tiden det tar är beroende av tjänsten du behöver. Vi kan leverera upp till 2 000 ord per arbetsdag och språkkombination.

CE erbjuder oslagbara returneringstider, med levererans redan nästa dag, under veckoslut eller till och med samma dag, beroende på antalet ord och tillgängligheten för våra översättare.

Vår standardleverans är på runt 1 500 översatta ord per arbetsdag och språkkombination, men vi kan ofta öka antalet ord om du har ett särskilt brådskande arbete.

I normala fall, ja. Vi kan använda upp till 20 översättare samtidigt och har tidigare hanterat projekt som krävde en arbetstakt på 50 000 ord per dag (ungefär 200 sidor per dag).

Vår databas med översättare och korrekturläsare omfattar hundratals språkkombinationer. När det gäller ovanliga kombinationer kommer vår lingvistavdelning att kontakta, testa och rekrytera professionella översättare för önskad språkkombination och expertkunskap.

Vi förstår skillnaderna mellan språkvarianter, såväl som betydelsen av att använda korrekt variant, och i vårt nätverk av översättare ingår lingvister som kan översätta till och från de flesta språkvarianter.

CE kan hantera ett mycket stort antal språkkombinationer på samma gång. Vårt globala nätverk av översättare och korrekturläsare täcker hundratals kombinationer. Dessutom möjliggör ces översättningsteknik att ett obegränsat antal översättare kan arbeta på en enskild fil samtidigt, synkroniserat över flera språkkombinationer.

Ja, vi kan översätta och leverera PDF-filer. Eftersom PDF-filer inte alltid innehåller redigerbar text, kan det hända att den slutgiltiga layouten inte överensstämmer exakt med det ursprungliga källdokumentet.

Utöver översättningar kan CE erbjuda ett brett utbud av relaterade tjänster. Våra kompletterande tjänster omfattar korrekturläsning, språkgranskning, redigering, omskrivning och textanalys.

Tyvärr inte. Vi specialiserar oss uteslutande på textöversättningar.

Tolkning handlar om konvertering av talat språk, medan översättning avser konvertering av skriftligt material.

error: Innehållet är skyddat

CE

Sök