CEsökmotoroptimeringKPI:er, mätvärden och riktmärken som är viktiga för SEO-framgång 2023

KPI:er, mätvärden och riktmärken som är viktiga för SEO-framgång 2023

Innehållsförteckning

Anpassa dina SEO-strategier och maximera resultaten med mer välinformerade KPI:er med rapporten 2023 Organic SEO Industry Benchmarks.

Över 600 företagsdomäner har kategoriserats och analyserats av Conductor för att skapa 2023 Organic SEO Industry Benchmarks-rapporten, och de är redo att dela den rapporten med dig.

Riktmärken för organisk trafik

Conductor genomförde en analys av 600 företagsdomäner och kategoriserade dem i sex grundläggande branscher.

För att få SEO- och SERP-insikter analyserade de också över 82 000 sökningar i april 2023.

Här är den genomsnittliga organiska webbplatstrafiken efter bransch:

  • Finans: 28 %
  • Hälso- och sjukvård: 39 %
  • Detaljhandel: 32 %
  • Teknik: 41 %
  • Resor och besöksnäring: 35 %
  • Professionell: 39 %

I genomsnitt kommer 1 av 3 webbplatsbesökare till en domän från organisk sökning för dessa sex branscher.

Detta representerar en betydande volym potentiella användare och kunder som du riskerar att förlora om du inte uppnår förstasidiga rankningar på Google eller någon annan sökmotor.

Låt oss nu titta på trafikinformationen för vissa branscher.

Riktmärken för organisk trafik efter bransch

Att känna till dessa organiska trafikinsikter hjälper dig att förstå de reegelbundna trafiknivåerna och varför det kan finnas skillnader mellan vissa underbranscher.

Riktmärke för organisk trafik för hälso- och sjukvård

Många företag inom hälso- och sjukvårdsbranschen ser en betydande del av organisk trafik som kommer från informativa sökningar.

När det gäller märkesvaror kontra icke-märkta organiska riktmärken för hälso- och sjukvård ser vi en drastisk ökning av icke-märkt organisk trafik för den medicinska underbranschen.

Anledningen är att sökningar i första hand är informativa för denna underbransch.

Framåttänkande varumärken drar nytta av detta genom ordlisteliknande innehåll med dedikerade landningssidor.

Riktmärke för organisk trafik för detaljhandel

Med tanke på den betydande mängden onlinemäkleri som tas upp av sponsrade inlägg förväntas detaljhandelsbranschen uppvisa riktmärken som är under genomsnittet.

Trots diverse sponsrat innehåll som sänker detaljhandelns organiska trafik, har den det högsta genomsnittliga organiska trafikvärdet på 21,8 miljoner inom alla branscher.

Återförsäljare kan minska utgiftsförbrukningen och öka den organiska trafiken genom att investera i innovativa innehållsstrategier.

Märkta kontra icke-märkta organiska riktmärken för detaljhandel visar att underbranschen för konsumentelektronik leder i icke-märkt organisk trafik, eftersom konsumenter ofta söker efter de bästa priserna i olika butiker snarare än att besöka ett specifikt varumärkes webbplats.

Riktmärken för SEO och SERP

Conductor analyserade de vanliga typerna av ”rika sökresultat” för varje primärindustri och identifierade de tre bästa för dessa branscher.

Detta är avgörande eftersom kunskap om din branschs vanligaste sökresultat hjälper till att forma din innehållsstrategi.

Det hjälper till att säkerställa att du tillhandahåller rätt information i det bästa formatet för att locka din målgrupp och säkra dessa resultattyper.

I synnerhet är relaterade frågor (’People Also Ask’, PAA) det vanligaste sökresultatet inom alla sex branscher, vilket belyser värdet av detaljerad sökordsforskning.

Genom att sikta på vanliga frågor i ditt innehåll kan du säkra dessa resultat, locka till klick och vägleda besökare till din webbplats.

De mest framträdande innehållsleverantörerna efter underbransch

Under paraplyet av de bästa innehållsleverantörerna efter underbransch, ta en titt på varje sektors detaljer.

De bästa innehållsleverantörerna efter underbransch för finansiering

Når man ser på de bästa innehållsleverantörerna inom finans är tydligt att de ledande aktörerna utmärker sig för att skapa alltid fräscht, långvarigt innehåll som adresserar informationssökningar på hög nivå.

SEO-tips: Se inte bara direkta konkurrenter som rivaler. Identifiera de främsta indirekta konkurrenterna och utforska deras webbplatser för idéer om innehållsstrategi.

Granska denna rapport, jämför den med ditt innehåll och upptäck potentiella möjligheter.

De mest framträdande innehållsleverantörerna efter underbransch för hälso- och sjukvård

Två tydliga innehållsledare inom hälso- och sjukvård i USA (Mayo Clinic + Cleveland Clinic) tillhandahåller robusta och omfattande hälsobibliotek, även känt som innehållsstrategi för FAQ/ordlista, eftersom det driver branschens mest tillförlitliga, långsiktiga avkastning på innehåll.

Vi kan lära oss mycket av hur de organiserar sitt innehåll och visar det för användare online.

De mest framträdande innehållsleverantörerna efter underbransch för professionella tjänster

En av de mest överraskande inkluderingarna i denna lista över de bästa innehållsleverantörerna är HubSpot.

Genom att utveckla en värdebaserad, omfattande innehållsstrategi kring kritiska konsultsökord (t.ex. vad är ett konsultföretag), gör HubSpot ett utmärkt jobb för att tillfredsställa användarens avsikt, vilket hjälper till att säkra dessa rika resultattyper oftare.

Deloitte och McKinsey fokuserar däremot på detaljerade rapporter, vilket öppnar möjligheter för strategiska varumärken att göra anspråk på topprankningar och organisk onlinenärvaro.

error: Innehållet är skyddat

CE

Sök