CE översättningsbyrå

Katalanska – Professionell översättning till och från katalanska

Om du är ute efter högkvalitativa katalanska översättningar, är CE det rätta valet. Våra katalanska översättningstjänster tillhandahålls av högkvalificerade katalanska översättare och har hjälpt företag, organisationer och individer med deras katalanska översättningsbehov i flera år.

Oavsett projektets omfattning eller tidsram kan du vara trygg med att vi levererar resultat som fullständigt uppfyller dina katalanska översättningsbehov.

Hör av dig till oss idag för lära känna mer om vårt utbud av katalanska översättningstjänster!

Översättningstjänster på katalanska

CE är stolta över att erbjuda högkvalitativa katalanska översättningar åt kunder i hela Sverige. Vi har ett brett utbud av katalanska översättningstjänster, skräddarsydda för våra kunders unika behov. Våra katalanska översättare är välutbildade proffs med specialkompetens att korrekt förmedla de subtila nyanser som är karaktäristiska för det katalanska språket. Vi prioriterar alltid kvalitet och tydlighet i varje katalansk översättning vi levererar, för att säkerställa att våra kunders arbete återges på ett tillförlitligt sätt.

Våra katalanska översättningar kan variera från enkel dokumentöversättning, som kräver exakta och bokstavliga översättningar, till mer komplexa kulturella uttryck där det är avgörande att bevara nyanserna för att anpassa budskapet mot den katalanska publiken. Onlineöversättningar blir allt mer populära tack vare deras bekvämlighet och relativt korrekta resultat.

Slutligen kräver både lokalisering av programvara och röstöversättning en grundlig förståelse för katalansk kultur och dess språkbruk. Våra katalanska översättningstjänster hjälper företag att öka engagemanget hos den katalanska publiken gentemot deras produkter eller tjänster.

Typer av katalanska översättningar vi tillhandahåller

Vårt team av katalanska översättare hanterar kostnadseffektiva, högkvalitativa och professionella översättningar av katalanskt innehåll. Vi säkerställer att våra översättningar är korrekta och uppfyller de högsta kvalitetsstandarderna. Allt vårt arbete behandlas konfidentiellt och stöds av vår nöjdhetsgaranti.

Hör av dig till oss idag för att utforska hur våra katalanska översättningstjänster kan hjälpa dig och dina behov.

Katalansk översättning för alla typer av branscher

En stor andel av våra internationella kunder har nära kopplingar till Katalonien och behöver därför översätta sina dokument och innehåll till katalanska. På samma sätt är katalanska företag intresserade av att expandera internationellt och marknadsföra sina produkter och tjänster både i och utanför Europa. Därför behöver de översätta sitt ursprungligen katalanska innehåll för att stärka sin internationella närvaro.

Översättning av dokument, tjänster och produkter till katalanska är särskilt viktigt vid samarbete med de lokala myndigheterna, eftersom det är ett krav att alla handlingar tillhandahålls på katalanska. Vi erbjuder:

Översättning mellan svenska och katalanska

Om du behöver översätta från katalanska till svenska eller från svenska till katalanska, kan CE översättningsbyrå utföra uppdraget åt er.

Med hjälp av våra katalanska modersmålstalare och specialiserade lingvister kan vårt team erbjuda snabba och exakta översättningar åt båda hållen. Samtliga våra översättningar anpassas för att uppfylla projektets specifika mål, med enhetlig användning av terminologi och stil. När du väljer vår tjänst kan du vara säker på att dina översättningsbehov mellan svenska och katalanska kommer att hanteras professionellt.

Med hjälp av vår avancerade teknik kan vi leverera resultat snabbt och effektivt, utan att sänka kvaliteten. Vi erbjuder konkurrenskraftiga priser, och strävar efter att ge våra kunder bästa möjliga värde när det kommer till översättningar mellan svenska och katalanska.

Översättning mellan engelska och katalanska

Översättningar mellan katalanska och engelska utgör en av de mest efterfrågade språkkombinationerna inom katalansk lingvistik. Tack vare våra översättares förståelse för båda kulturerna kan de exakt fånga de finstämda nyanser som kan gå förlorade vid en vanlig ordboksöversättning.

Dessutom är det viktigt att använda ord och termer som är anpassade till respektive kultur när man kommunicerar med engelskspråkiga och katalanskspråkiga publiker runt om i världen. Därför är efterfrågan på översättningar mellan katalanska och engelska hög, både bland stora och små organisationer som vill att deras budskap ska förmedlas tydligt och klart.

Våra professionella katalanska översättare

När du beställer en översättning till katalanska från CE översättningsbyrå, tilldelar vi dig en katalansk översättare med erfarenhet inom den önskade branschen. Våra certifierade katalanska översättare är modersmålstalare och kunniga experter med omfattande erfarenhet som huvudsakligen fokuserar på sina specialiserade områden.

Tveka inte att kontakta oss idag för dina katalanska översättningsbehov, oavsett om det gäller högkvalitativa professionella webbsajter, översättningar av medicinska och certifierade dokument, översättningar av marknadsföring eller juridiska dokument på katalanska, desktop publishing, transkribering eller någon annan typ av översättning.

Certifierade katalanska översättningar

CE:s certifierade översättningar på katalanska är ett bra och effektivt sätt att bedriva affärer inom den katalanska gemenskapen. Våra certifierade katalanska översättare samarbetar nära våra kunder för att säkerställa precision och passande översättningar i varje sammanhang. Certifierade översättningar garanterar inte bara tydlig förståelse av budskapet, utan ger också förtroende och trygghet för alla inblandade.

Vi har ett erfaret team av lingvister, väl förberedda att erbjuda certifierade katalanska översättningstjänster inom olika områden av affärs- och vardagslivet med utmärkta resultat.

Juridiska översättningstjänster på katalanska

CE översättningsbyrå tillhandahåller en ovärderlig tjänst åt företag, organisationer och enskilda individer som är i behov av högkvalitativa juridiska översättningar på katalanska. Vårt team för juridiska översättningar till katalanska består av lingvister med juridisk expertis och som har katalanska som sitt modersmål.

Vi förstår vikten av noggranna juridiska katalanska översättningar och anpassar därför våra juridiska översättningstjänster för att exakt motsvara varje enskilt behov.

Du kan lita på att CE hjälper dig att leverera juridiska översättningar till katalanska med högsta möjliga precision.

Lokaliseringstjänster för programvara och webbsajter på katalanska

Vi erbjuder även utmärkta tjänster för webbplats- och programvarulokalisering med målet att förbättra användarupplevelsen. Detta görs med hjälp av professionella och modersmålstalande katalanska översättare. Vi tar hand om alla aspekter av översättning för din webbplats på katalanska, inklusive översättning till språk som franska, italienska och spanska, samt typsättning och lokalisering av multimedia och SEO.

Vi erbjuder även programvarulokaliseringstjänster på katalanska, vilket möjliggör smidig kommunikation mellan användare världen över och utökar ditt företags möjlighet att nå ut till ännu fler potentiella kunder. Med våra beprövade kvalitetssäkringsprocesser och ett erfaret projektledningsteam kan du vara trygg med att du får utmärkta lokaliseringstjänster för din webbplats och programvara från CE översättningsbyrå.

Är spanska och katalanska olika språk?

Spanska och katalanska är två skilda språk, även om de är språkligt besläktade. Spanska är ett romanskt språk som har sina rötter i regionen Kastilien i Spanien, och talas nu i flera spansktalande länder. Å andra sidan härstammar katalanska från latinska dialekter som talades i en omfattande region i nordöstra Iberiska halvön, vissa områden i södra Frankrike och en ö i Italien. Spanska använder det latinska alfabetet med extra bokstäver och har totalt 27 bokstäver, medan katalanska har 29 bokstäver.

Spanska är ett språk där stavelser uttalas under lika lång tid oavsett betoning, medan betonade stavelser i katalanska förekommer med jämna mellanrum. I spanskan brukar man oftast utelämna pronomen som kan förstås från sammanhanget eller situationen, medan katalanskan ofta behåller dem.

Trots sina skillnader delar spanska och katalanska vissa gemensamma drag, vilket gör att de till viss del är ömsesidigt begripliga.

Kostnadsfri offert för högkvalitativa katalanska översättningar

Priset för en översättning till eller från katalanska varierar beroende på olika faktorer som volym, frekvens och det specifika området. Dock ser vi alltid till att bibehålla samma höga kvalitetet i alla våra tjänster.

Använd det nedanstående mailformuläret, bifoga filerna som ska översättas, så återkommer en projektledare inom kort med en detaljerad offert.

Kontakta oss gärna per telefon eller e-post om du har andra frågor om ditt projekt eller vill veta mer om de översättningstjänster vi kan erbjuda dig idag.

Få gratis prisförslag

Vi översätter från i princip alla elektroniska format och kan i de flesta fall bibehålla exakt samma format och layout som i källdokumentet.
Inga problem. Vi kan till och med arbeta direkt i din webbsidas källkod. På begäran kan vi även ladda upp dina filer direkt till internet, redo för navigering.

Ja, en testöversättning kan erbjudas, antingen i form av ett pilotprojekt eller ett kostnadsfritt test. Det bästa sättet att testa CE är med ett pilotprojekt, vanligtvis en kort text som översätts till alla språk du behöver. Ett pilotprojekt gör det möjligt för oss att ägna samma tid och resurser till översättningen som vi gör i normala fall och därmed blir resultatet mera representativt. Testöversättningar är begränsade vad gäller längd och språkkombinationer. Var god kontakta oss för vidare information.

Detta beror på dokumentets storlek. För brådskande jobb, tala bara om när du behöver det!

Tiden det tar är beroende av tjänsten du behöver. Vi kan leverera upp till 2 000 ord per arbetsdag och språkkombination.

CE erbjuder oslagbara returneringstider, med levererans redan nästa dag, under veckoslut eller till och med samma dag, beroende på antalet ord och tillgängligheten för våra översättare.

Vår standardleverans är på runt 1 500 översatta ord per arbetsdag och språkkombination, men vi kan ofta öka antalet ord om du har ett särskilt brådskande arbete.

I normala fall, ja. Vi kan använda upp till 20 översättare samtidigt och har tidigare hanterat projekt som krävde en arbetstakt på 50 000 ord per dag (ungefär 200 sidor per dag).

Vår databas med översättare och korrekturläsare omfattar hundratals språkkombinationer. När det gäller ovanliga kombinationer kommer vår lingvistavdelning att kontakta, testa och rekrytera professionella översättare för önskad språkkombination och expertkunskap.

Vi förstår skillnaderna mellan språkvarianter, såväl som betydelsen av att använda korrekt variant, och i vårt nätverk av översättare ingår lingvister som kan översätta till och från de flesta språkvarianter.

CE kan hantera ett mycket stort antal språkkombinationer på samma gång. Vårt globala nätverk av översättare och korrekturläsare täcker hundratals kombinationer. Dessutom möjliggör ces översättningsteknik att ett obegränsat antal översättare kan arbeta på en enskild fil samtidigt, synkroniserat över flera språkkombinationer.

Ja, vi kan översätta och leverera PDF-filer. Eftersom PDF-filer inte alltid innehåller redigerbar text, kan det hända att den slutgiltiga layouten inte överensstämmer exakt med det ursprungliga källdokumentet.

Utöver översättningar kan CE erbjuda ett brett utbud av relaterade tjänster. Våra kompletterande tjänster omfattar korrekturläsning, språkgranskning, redigering, omskrivning och textanalys.

Tyvärr inte. Vi specialiserar oss uteslutande på textöversättningar.

Tolkning handlar om konvertering av talat språk, medan översättning avser konvertering av skriftligt material.

error:

CE

Sök