CEöversättningsbyråGujarati – Professionell översättning till och från gujarati

Gujarati – Professionell översättning till och från gujarati

CE översättningsbyrå är en professionell språktjänsteleverantör med över 25 års erfarenhet av översättningar på gujarati till kunder över hela världen.

Genom att använda våra tjänster kan du vara säker på att dina dokument kommer att översättas korrekt av ett språkligt expertteam samtidigt som texterna bibehåller sin kulturella lämplighet.

Med CE har du alla dina översättningsbehov täckta!

Översättningstjänster på gujarati

Dokumentöversättning

Innebär översättning av skriftliga dokument som kontrakt, rapporter och juridiska dokument från gujarati till ett annat språk, eller vice versa.

Transkribering

Detta innebär transkribering av ljud- eller videofiler på gujarati till skriftlig text.

Röstöversättning

Denna typ av tjänst innebär att man spelar in en röst på gujarati som medföljer visuellt innehåll, som till exempel en video eller presentation.

Översättning av undertexter

Denna typ av tjänst innebär att man lägger på översatta undertexter till en video på gujarati.

Certifierad översättning

Denna typ av tjänst innebär att man tar fram en certifierad översättning av ett dokument från gujarati till ett annat språk, eller vice versa. Med översättningen medföljer ett noggrannhetsintyg, vilket intygar både översättningens korrekthet och pålitlighet.

Översikt av språket gujarati

Gujarati är ett västerländskt indoariskt språk som är släkt med hindi. Gujarati är det huvudsakliga språket i Gujarat och många närliggande delstater. Det har utvecklats från apabhramsha, språket för medeltida gujaratibarder, som var starkt influerad av sanskrit.

Gujaratispråkets egenskaper inkluderar dess skript, som använder indiska symboler för att representera fonemer; konjunktiva konsonantkluster skrivs också som ett tecken. Gujarati innehåller också många lån från arabiska och persiska, samt vissa ordelement som härstammar från engelska.

Historiskt går gujaratisk litteratur tillbaka till 1100-talet, med poeter som Narsinh Mehta som skrev dikter som fortsätter att vara populära till denna dag på grund av deras djupa andliga mening och visdomsord.

Få professionell gujaratiöversättning

 • Fyll i det nedanstående mailformuläret
 • Bifoga dokumenten som ska översättas
 • Klicka på skicka och invänta sedan svar från en av våra projektledare
 • Vi återkommer till dig så snart som möjligt med en kostnadsfri offert för ditt projekt

Fördelar med CE:s översättningstjänster på gujarati

 • CE är ett professionellt översättningsföretag med över 25 års erfarenhet av översättning på över 70 språk
 • Vi erbjuder översättningar på gujarati åt företag såväl som till privatpersoner och vi utlovar noggrannhet och precision i allt vårt arbete
 • Vårt team av översättare har gujaratispråket som modersmål, vilket garanterar att dina översättningar blir korrekta och idiomatiska.
 • Vi erbjuder en rad översättningstjänster, inklusive webbplatslokalisering, dokumentöversättning och programvarulokalisering
 • Våra priser är konkurrenskraftiga och vi erbjuder snabba handläggningstider för alla projekt

Våra certifierade gujaratiöversättningar

CE är det självklara valet för certifierade gujaratiöversättningar. Med våra certifierade tjänster säkerställer vi översättningar av högsta kvalitet som är korrekta och certifierade. Oavsett om du behöver en certifierad översättning av officiella dokument eller innehåll till din hemsida, har CE allt du behöver – snabba, effektiva och kostnadsbesparande certifierade gujaratiöversättningar är bara ett klick bort. Så se till att kontakta oss idag om du behöver certifierade gujaratiöversättningar!

Gujaratiöversättningar inom olika branscher

Hälso- och sjukvårdsöversättningar

Inom hälso- och sjukvårdsindustrin finns det ett behov av korrekt översättning av patientjournaler, patientinformation, samtyckesformulär och instruktioner för medicinska ingrepp till gujarati.

Juridiska översättningar

Den juridiska branschen kräver ofta översättningar av kontrakt, juridiska avtal, domstolshandlingar och andra juridiska dokument till gujarati.

Affärsöversättningar

Företag som vill expandera till den gujaratitalande marknaden kräver ofta översättning av sin hemsida, marknadsföringsmaterial, produktbeskrivningar och andra affärsrelaterade dokument till gujarati.

Statliga översättningar

Myndigheter och departement kan behöva översättning av officiella dokument, till exempel folkräkningsdata, immigrationsformulär och annat regeringsrelaterat material till gujarati.

Tekniska översättningar

Teknikbranschen kräver översättning av användargränssnitt för programvaror, mobilappar, tekniska manualer och annat tekniskt material till gujarati.

Översättningar åt fordonsbranschen

Fordonsindustrin kan behöva översättning av fordonsspecifikationer, användarmanualer och säkerhetsanvisningar till gujarati.

Affärsöversättningar på gujarati

CE är en språktjänsteleverantör som specialiserat sig på affärsöversättningar på gujarati. Våra erfarna gujaratilingvister använder en heltäckande metod när de lokaliserar alla typer av företagsdokument och material, vilket garanterar högsta kvalitet och noggrannhet. När det gäller kommunikationsbehov på gujarati erbjuder vi oslagbar kulturell anpassningsförmåga och professionell expertis.

Oavsett om du är ute efter översättningar, flerspråkiga publikationer eller något annat stöd som din organisation behöver för att kommunicera på gujarati, erbjuder vårt översättningsteam pålitliga lösningar skräddarsydda för dina specifika krav.

Myndighetsöversättningar på gujarati

Folkräkningsdata

Översättning av folkräkningsdata till gujarati kan krävas för att korrekt återspegla språkpreferenser hos befolkningen som undersöks.

Immigrationsformulär

Översättning av immigrationsformulär till gujarati kan vara nödvändigt för att hjälpa individer som talar gujarati att navigera i immigrationsprocessen.

Officiella dokument

Översättning av officiella myndighetsdokument som certifikat, licenser och tillstånd till gujarati kan krävas för att säkerställa tillgång till myndighetstjänster för gujaratitalande personer.

Myndighetspolicyer

Översättning av myndighetspolicyer som skattelagstiftning, arbetslagar och välfärdsprogram till gujarati kan vara nödvändigt för att säkerställa att personer som talar gujarati kan få tillgång till, och förstå, statliga tjänster och förmåner.

Samhällsinformation

Översättning av samhällsinformation som hälsovarningar och nödvarningar till gujarati kan vara nödvändigt för att säkerställa att alla medlemmar i samhället informeras och skyddas

Juridiska översättningar på gujarati

CE översättningsbyrå erbjuder juridiska översättningar på gujarati, vilket gör att dokument kan översättas korrekt och snabbt utan att viktig information utelämnas. Våra gujaratiöversättare är särskilt utbildade i gujaratispråket, vilket säkerställer att alla våra översättningar är korrekta och i enlighet med juridiska riktlinjer.

Vi strävar efter att leverera högkvalitativa men kostnadseffektiva lösningar som tillgodoser behoven på en marknad i snabb utveckling. Vi tror att våra juridiska översättningar på gujarati kommer att öppna nya möjligheter för en mängd olika yrkesverksamma inom både den privata och offentliga sektorn.

 • Översättning av kontrakt som anställningskontrakt, fastighetskontrakt och affärsavtal till gujarati kan vara nödvändigt för att säkerställa att alla parter som är involverade i kontraktet förstår villkoren.
 • Översättning av juridiska avtal som fullmakter, äktenskapsförord och förlikningsavtal till gujarati kan vara nödvändigt för att säkerställa att alla parter som är involverade i avtalet förstår sina rättigheter och skyldigheter.
 • Översättning av domstolshandlingar som inlagor, yrkanden och beslut till gujarati kan vara nödvändigt för att säkerställa att individer som talar gujarati kan få tillgång till och förstå rättsprocessen.
 • Översättning av patent till gujarati kan vara nödvändigt för att skydda uppfinnarnas rättigheter och säkerställa att deras innovationer förstås och skyddas korrekt på gujaratitalande marknader.
 • Översättning av rättsliga handlingar som överklagandehandlingar och rättegångspromemorior till gujarati, kan vara nödvändigt för att säkerställa att personer som talar gujarati kan få tillgång till och förstå de juridiska argument som presenteras i domstolen.

Storleken på den gujaratitalande marknaden

Enligt Ethnologue talas gujarati av cirka 46 miljoner människor som modersmål och av ytterligare 9 miljoner som andraspråk. Majoriteten av de som talar gujarati är bosatta i Indien, framför allt i delstaten Gujarat, där det är det officiella språket. Det finns också betydande populationer av gujaratitalare i Storbritannien, USA, Kanada, Sydafrika och andra länder.

Storleken på den gujaratitalande marknaden beror på olika faktorer, inklusive det specifika landet eller regionen i fråga, den lokala ekonomin, den gujaratitalande befolkningens demografi och språkbehoven i regionen. I allmänhet kan den gujaratitalande marknaden innebära betydande möjligheter för företag och organisationer som vill expandera till nya marknader, särskilt i Indien och andra länder med betydande gujaratitalande befolkningar.

Få gratis prisförslag

Vi översätter från i princip alla elektroniska format och kan i de flesta fall bibehålla exakt samma format och layout som i källdokumentet.
Inga problem. Vi kan till och med arbeta direkt i din webbsidas källkod. På begäran kan vi även ladda upp dina filer direkt till internet, redo för navigering.

Ja, en testöversättning kan erbjudas, antingen i form av ett pilotprojekt eller ett kostnadsfritt test. Det bästa sättet att testa CE är med ett pilotprojekt, vanligtvis en kort text som översätts till alla språk du behöver. Ett pilotprojekt gör det möjligt för oss att ägna samma tid och resurser till översättningen som vi gör i normala fall och därmed blir resultatet mera representativt. Testöversättningar är begränsade vad gäller längd och språkkombinationer. Var god kontakta oss för vidare information.

Detta beror på dokumentets storlek. För brådskande jobb, tala bara om när du behöver det!

Tiden det tar är beroende av tjänsten du behöver. Vi kan leverera upp till 2 000 ord per arbetsdag och språkkombination.

CE erbjuder oslagbara returneringstider, med levererans redan nästa dag, under veckoslut eller till och med samma dag, beroende på antalet ord och tillgängligheten för våra översättare.

Vår standardleverans är på runt 1 500 översatta ord per arbetsdag och språkkombination, men vi kan ofta öka antalet ord om du har ett särskilt brådskande arbete.

I normala fall, ja. Vi kan använda upp till 20 översättare samtidigt och har tidigare hanterat projekt som krävde en arbetstakt på 50 000 ord per dag (ungefär 200 sidor per dag).

Vår databas med översättare och korrekturläsare omfattar hundratals språkkombinationer. När det gäller ovanliga kombinationer kommer vår lingvistavdelning att kontakta, testa och rekrytera professionella översättare för önskad språkkombination och expertkunskap.

Vi förstår skillnaderna mellan språkvarianter, såväl som betydelsen av att använda korrekt variant, och i vårt nätverk av översättare ingår lingvister som kan översätta till och från de flesta språkvarianter.

CE kan hantera ett mycket stort antal språkkombinationer på samma gång. Vårt globala nätverk av översättare och korrekturläsare täcker hundratals kombinationer. Dessutom möjliggör ces översättningsteknik att ett obegränsat antal översättare kan arbeta på en enskild fil samtidigt, synkroniserat över flera språkkombinationer.

Ja, vi kan översätta och leverera PDF-filer. Eftersom PDF-filer inte alltid innehåller redigerbar text, kan det hända att den slutgiltiga layouten inte överensstämmer exakt med det ursprungliga källdokumentet.

Utöver översättningar kan CE erbjuda ett brett utbud av relaterade tjänster. Våra kompletterande tjänster omfattar korrekturläsning, språkgranskning, redigering, omskrivning och textanalys.

Tyvärr inte. Vi specialiserar oss uteslutande på textöversättningar.

Tolkning handlar om konvertering av talat språk, medan översättning avser konvertering av skriftligt material.

error: Innehållet är skyddat

CE

Sök