CEsökmotoroptimeringGoogles sökoperatörer visar inte allt som är indexerat

Googles sökoperatörer visar inte allt som är indexerat

Innehållsförteckning

Google-experter varnar: ”site:” har begränsningar. För en fullständig bild av indexeringen kan du istället förlita dig på Search Console.

Googles Search Relations-team diskuterade den begränsade funktionaliteten hos operatören ”site:” i ett nytt podcastavsnitt.

Teamet deltog i en tankeväckande diskussion om det verktyg som vanligtvis används av webbplatsägare och SEO-experter för att övervaka en webbplats indexstatus.

Teamet betonade dock att Google Search Console erbjuder mycket mer djupgående indexdata medan operatören ger en överblick på en högre nivå.

Begränsningar för ”Site:”-operatören

Operatören ’site:’ som tillåter dig att söka efter sidor på en specifik webbplats, ger inte en fullständig lista över indexerade sidor.

Gary Illyes, en medlem av Google Search Relations-teamet, tog upp ämnet direkt och sa: ”Nej, sajten visar mig några av de sidor som är indexerade.”

Illyes säger att det inte är möjligt för Google att ge användarna en fullständig lista över varje indexerad sida.

Användningsfall för ”Site:”-operatören

Även om sökoperatören ”site:” kanske inte fungerar som en heltäckande indexeringskontroll, betonade teamet flera användbara syften med verktyget.

Det kan användas för att övervaka oönskade sökord eller innehåll. Operatören är också användbar för att hitta lokaliserade versioner av sidor eller kontrollera bildindexering, vilket är värdefullt för webbplatser som innehåller användargenererat innehåll.

– På vår webbplats för sökdokument, developers.google.com/search, använder jag den ibland för att hitta några av de lokaliserade versionerna av enskilda sidor… sa Illyes.

När du söker efter bilder… som i bildsökning eller på fliken Bilder, kan du använda det för att se vilken typ av bilder vi har indexerat, eftersom även det kan bli ganska otäckt ibland.

Även om diskussionen var lättsam ibland, framförde teamet ett tankeväckande slutbudskap. Google Search Console är betydligt mer effektivt än operatören ”site:” när det gäller att korrekt diagnostisera och åtgärda indexeringsproblem.

Sammanfattning

I det senaste avsnittet av Search Off The Record diskuterades möjligheterna och begränsningarna för sökoperatören ”site:” vilket ger en korrekt förståelse av hur och när den ska användas.

Även om det kanske inte är den mest exakta metoden för att kontrollera en webbplats indexstatus, så gör dess användbarhet inom andra områden det till ett värdefullt verktyg.

error: Innehållet är skyddat

CE

Sök