CEsökmotoroptimeringGoogles Search Relations-team undersöker SEO-effekterna av Web3

Googles Search Relations-team undersöker SEO-effekterna av Web3

Innehållsförteckning

Googles Search Relations-team diskuterar möjliga SEO-effekter av Web3 och belyser både utmaningar och nya användningsfall.

I det senaste avsnittet av podcasten ”Search Off the Record”, hade Google Search Relations-teamet, med John Mueller, Gary Illyes och Martin Splitt, en tankeväckande konversation om effekterna av Web3 på SEO.

Teamet ger insikter om hur Web3 kan påverka SEO och tar upp dess möjliga konsekvenser, även om de erkänner att Web3 fortfarande utvecklas.

Web3: Revolutionera internetlandskapet

Web3 är en ny version av internet som kännetecknas av sitt fokus på decentralisering och användning av blockchainteknik.

Till skillnad från den traditionella webben strävar Web3 efter att ge användarna mer kontroll över sina onlineupplevelser, förbättra datasekretessen och möjliggöra direkt interaktion mellan användare.

Web3:s inverkan på SEO

I podcasten diskuterade teamet hur Web3 påverkar SEO-metoder, sökresultat och synlighet på webbplatser.

Även om de inte gick in på specifika detaljer och exempel, betonade samtalet några centrala aspekter.

Mueller delade insikter om de utmaningar som är kopplade till Web3-domäner och förklarade att dessa adresser liknar toppdomäner men saknar den etablerade strukturen som traditionella domäner har.

Som resultat står Googles sökrobotar inför svårigheter när de försöker skanna och inkludera innehåll från dessa okonventionella domäner.

Mueller utvecklar:

– Även om du har installerat ett webbläsartillägg som påverkar den påhittade toppdomänen, vet Google inte vad den försöker göra. Så ur den synvinkeln liknar det nästan ett, jag vet inte, ett påhittat namn som folk bara använder och behandlar som ett domännamn. Men det är faktiskt inte ett riktigt domännamn.

Avslöjar potentiella användningsfall

Även om teamet inte har observerat några märkbara framsteg inom Web3-system hittills, är det ändå värt att undersöka de potentiella användningsfallen för denna framväxande teknik.

Möjliga användningsområden av Web3 inkluderar:

Decentraliserade applikationer (dApps)

Web3 möjliggör utvecklingen av decentraliserade applikationer, kända som dApps, som opererar på peer-to-peer-nätverk, ofta med stöd av blockchainteknik. Några betydande exempel inkluderar decentraliserade finansplattformar (DeFi), marknadsplatser för Non-fungible tokens (NFT) och decentraliserade sociala medier. De här applikationerna erbjuder ökad transparens, säkerhet och användarkontroll genom att fungera utan mellanhänder.

Blockchainbaserade domäner

Web3 introducerar idén om blockchainbaserade domäner, som skiljer sig från traditionella domännamn. Dessa domäner använder decentraliserade namnsystem, vilket ger användarna äganderätt och kontroll över sina domännamn utan att vara beroende av centraliserade domänregistrerare. Några kända exempel är Ethereums Ethereum Name Service (ENS) och Unstoppable Domains.

Digital identitet och integritet

Web3 kan förbättra din digitala identitet och integritet. Genom att använda decentraliserade identitetslösningar och kryptografiska principer gör Web3 det möjligt för användarna att äga och kontrollera sina personuppgifter. Dess användarcentrerade fokus på integritet och datakontroll ligger i linje med den växande efterfrågan på förbättrad integritet och dataskydd online.

En blick framåt

Även om Web3:s påverkan på SEO-metoder, sökresultat och synlighet på webbplatser fortfarande är ett ämne att studera, erbjuder det här avsnittet av Search Off The Record insikter om dess utmaningar och omständigheter.

Splitt bekräftade de begränsade framstegen hittills och sa:

– Jag har hittills inte sett så mycket byggt på Web3-system. Jag antar att om det blir en stor grej, så kommer vi att undersöka det mer noggrant och hitta lösningar.

I takt med att Web3-tekniken utvecklas kan SEO-proffs och webbplatsägare behöva anpassa sina strategier för att säkerställa optimal synlighet.

error: Innehållet är skyddat

CE

Sök