CEsökmotoroptimeringGoogle: välj inte billiga toppdomäner, undvik risk för spam

Google: välj inte billiga toppdomäner, undvik risk för spam

Innehållsförteckning

Google avråder från billiga TLD:er (toppnivådomäner) på grund av risk för spam, och hävdar att TLD-nyckelord inte förbättrar SEO.

I en nyligen publicerad podcast diskuterade Googles Search Relations Team vad webbplatsägare bör tänka på när de väljer en toppdomän (TLD).

Diskussionen vägde dilemman för dyra .com-domäner jämfört med prisvärda alternativ som .xyz, och betonade behovet av att balansera kostnader, trovärdighet och risk för spam.

Teammedlemmarna John Mueller, Gary Illyes och Martin Splitt avrådde från att välja de billigaste toppdomänalternativen och varnade för att spammare tenderar att rikta in sig på kostnadsfria och billiga domäner, vilket kan påverka sökrankningen negativt.

Dessutom avfärdade de myten om att TLD-nyckelord ger SEO-fördelar, och angav att matchande sökord i TLD inte direkt förbättrar rankningen.

Den här artikeln utforskar Googles Search Relations-teams råd om att välja rätt toppdomän för att öka ditt varumärkes synlighet och rykte.

Farorna med billiga toppnivådomäner

Illyes klargjorde under diskussionen att han avråder från att välja de billigaste toppdomänerna.

Som svar på Muellers fråga om huruvida man ska använda en mer prisvärd domän som .xyz eller investera i en mer vanlig som .com, sa Illyes:

”Min spontana reaktion är att människor bör hålla sig borta från de billigaste toppdomänerna, särskilt om de är gratis.”

Vad är anledningen till detta råd? Spammare.

Illyes förklarade att billigare och gratis toppdomäner lockar till sig mer spam, vilket potentiellt kan påverka din legitima webbplats synlighet på sökmotorer.

Han sa:

”På grund av spammare… om toppdomänen är fylld med spam så kan sökmotorerer ha problem med att hitta ditt innehåll.”

Faran ligger i att sökmotorer associerar din webbplats med den dominerande spamnärvaron i den toppdomänen.

Illyes utvecklade vidare:

”Om en toppdomän är översvämmad av spam, och över 99 % av innehållet där är spam, vill vi kanske inte hämta sitemaps från de domännamnen eftersom risken för att den leder till spam är alldeles för hög.”

Illyes rekommenderar att du spenderar mer på en toppdomän som inte är översvämmad av spam.

Han tillade dock att en stor investering i ett .com-domännamn bör vara ett affärsbeslut som fokuserar på varumärke och marknadsföring snarare än SEO.

Ingen SEO-fördel för TLD-nyckelord

Googles Search Relations-teamet avfärdade missuppfattningen om att en toppdomän som matchar dina sökord ger en inneboende SEO-fördel.

När Splitt frågade huruvida att äga en domän som fantastic.coffee kunde erbjuda några SEO-fördelar för ett kafé, svarade Illyes med ett definitivt Nej.

Sammanfattningsvis

När du väljer en domän, motstå frestelsen av billiga eller gratis toppdomäner, eftersom dessa är utsatta för spam, vilket kan skada din sökrankning och ditt rykte.

Fokusera på att välja en pålitlig toppdomän inom din budget, med tanke på att matchade nyckelord i din toppdomän inte direkt förbättrar SEO.

error: Innehållet är skyddat

CE

Sök