Google Translates direktkameraöversättning får en uppgradering

Innehållsförteckning

Med Google Översätt kan du utforska okända länder, kommunicera på olika språk och skapa kontakter som annars skulle vara omöjliga. En av mina favoritfunktioner i mobilappen Google Translate är direktöversättning med kameran, som gör att du kan se världen på ditt språk genom att bara rikta kameralinsen mot den utländska texten.

I likhet med översättningsfunktionen i realtid som vi nyligen lanserade i Google Lens är detta ett intuitivt sätt att förstå din omgivning, och det är särskilt användbart när du reser utomlands eftersom det fungerar även när du inte är ansluten till wi-fi eller använder mobildata. Idag lanserar vi nya uppgraderingar av den här funktionen så att den blir ännu mer användbar.

Översätt från 88 språk till över 100 språk

Kamerans direktöversättning ger stöd för ytterligare 60 språk, till exempel arabiska, hindi, malajiska, thailändska och vietnamesiska.

Det som är ännu mer spännande är att du tidigare bara kunde översätta mellan engelska och andra språk, men nu kan du översätta till alla de över 100 språk som stöds av Google Translate. Det betyder att du nu kan översätta från arabiska till franska eller från japanska till kinesiska osv.

Automatisk identifiering av språket

När man reser utomlands, särskilt i en region med flera språk, kan det vara svårt att avgöra vilket språk texten som ska översättas är på. Vi har tagit hand om det – i den nya versionen av appen kan du välja ”identifiera språk” som källspråk, så kommer appen automatiskt att upptäcka språket och översätta.

Låt säga att du reser genom Sydamerika, där både portugisiska och spanska talas, och du stöter på en skylt. Appen kan nu avgöra vilket språk skylten är på och sedan översätta det till det språk du vill ha.

Bättre översättningar med hjälp av neurala maskinöversättningar

För första gången är neuronal maskinöversättningsteknik (NMT) inbyggd i omedelbara kameraöversättningar. Detta ger mer exakta och naturliga översättningar och minskar fel med 55-85 procent i vissa språkpar. De flesta av språken kan laddas ner till din enhet, så att du kan använda funktionen utan internetuppkoppling. Men när enheten är ansluten till internet använder funktionen den anslutningen för att producera översättningar av högre kvalitet.

Ett nytt utseende

Sist men inte minst har funktionen fått ett nytt utseende och är mer intuitiv att använda. Tidigare har du kanske märkt att den översatta texten flimrar när den visas på telefonen, vilket gör den svår att läsa. Vi har minskat det flimret och gjort texten stabilare och lättare att förstå.

I den nya versionen finns alla tre kameraöversättningsfunktionerna bekvämt placerade längst ner i appen:

  • Translate översätter direkt utländsk text när du riktar kameran mot den.
  • Med Scan kan du ta ett foto och använda fingret för att markera den text som du vill översätta.
  • Med Import kan du översätta text från foton i din kamerarulle.

Om du vill prova översättningsfunktionen med kameran kan du ladda ner appen Google Översätt.

error: Innehållet är skyddat

CE

Sök