CEsökmotoroptimeringGoogle Perspektives – hur detta sökfilter ger varierande synpunkter med engagerande socialt innehåll

Google Perspektives – hur detta sökfilter ger varierande synpunkter med engagerande socialt innehåll

Innehållsförteckning

Upptäck hur Google Perspectives sökfilter ger olika perspektiv med engagerande videor, innehåll från sociala medier, frågor och svar, forum och nyheter.

Google Perspectives, ett sökfilter presenterat på Google I/O som visar innehåll med synpunkter på din fråga är nu tillgänglig på mobilen.

Filtret ger dem som gör sökningar en alternativ metod för att samla in informationen som krävs för att fatta ett välgrundat beslut.

Den här artikeln utforskar de vanligaste typerna av innehåll i Google Perspectives. Sökfiltrets effektivitet när det gäller att leverera innehåll i rätt tid och hur det visas i filtrerade resultat.

Hur resultaten från Perspectives skiljer sig från resultaten på sedvanliga sökresultatatsidor

Till skillnad från vanliga sökresultatsidor kombinerar Perspectives video, inlägg på sociala medier, nyheter, frågor och svar samt forumdiskussioner från utvalda källor för att skapa en sammanställning av autentiska perspektiv på ett sökt ämne.

Intressant nog, efter år av debatt om huruvida sociala signaler är en rankningsfaktor, inkluderar Google antalet videovisningar, kommentarer och ”likes” för socialt innehåll i Perspectives sökresultat.

De mest framträdande innehållstyperna i Google Perspectives

Följande är de typer av innehållssökning som användare kommer att se när de byter till Perspectives-filtret och hur användbart varje typ av innehåll är för att besvara en fråga.

Youtube-videor

YouTube-videor av produktrecensenter, kunder och varumärken dyker ofta upp i Perspectives. Sökresultaten visar ofta videons antal visningar, längd och ålder. Det ger användarna en uppfattning om hur populär, djupgående och aktuell den är.

Tiktok-videor

Även om det inte är lika vanligt som med YouTube, tillhandahåller Google TikTok-videor med ålder och antal visningar i Perspectives-resultaten. Exempelvis så inkluderade Google till och med en TikTok-video från sitt konto om en viral trend.

Reddit-inlägg

Reddit erbjuds Perspektives på många Google-sökningar. Användare kan snabbt se när Reddit-inlägget lades upp och även antalet kommentarer i de flesta fall, förutsatt att det fortfarande är offentligt tillgängligt.

Quora-inlägg

Inlägg från Quora, en välkänd plattform för frågor och svar, visas i Perspectives ihop med när inlägget lades upp.

StackOverflow-svar

Förutom Reddit- och Quora-inlägg visar Perspectives StackOverflow-svar för vissa tekniska sökningar och när sökningarna gjordes. Detta kan vara särskilt användbart om användaren behöver den senaste informationen eftersom de kan välja inlägg för tre veckor sedan eller för 13 år sedan.

Tweets

Tweets om en sökfråga kan visas i Perspectives-filtrerade sökresultat, ofta med information om när tweeten skrevs och antalet gilla-markeringar den fick.

Instagram-inlägg

Instagram-inlägg visas i Perspectives tillsammans med antalet gillamarkeringar och information om när de lades upp.

Forumdiskussioner

Google erbjuder ibland Perspectives i form av föråldrade foruminlägg för sökningar.

Blogginlägg och nyhetsartiklar

Medan Google Discover ger de senaste nyheterna vid sökningar ger Google Perspectives något äldre resultat för sökningar som skulle kunna dra nytta av den mest aktuella informationen som finns tillgänglig.

Hur man rankar i Google Perspectives

Vill du att ditt innehåll ska visas i Google Perspectives när någon söker efter ditt företag, dina produkter, dina tjänster och dina riktade sökord?

  • Se då till att du publicerar innehåll på de plattformar som mest sannolikt kommer att visas i sökresultat med Perspectives-filtrering som YouTube, Reddit, Twitter och andra.
  • Sikta på att inkludera optimerade bilder och videoklipp i de flesta av dina inlägg på sociala medier, nyhetsartiklar o.s.v., eftersom båda vanligtvis genererar bäst sociala medie-engagemang och sticker ut mest i Perspectives-resultaten.
  • Marknadsför innehåll för att generera de sociala signaler som Google Perspectives visar med resultat, inklusive visningar, gillamarkeringar och kommentarer.
  • Överväg att lägga till ett forum/diskussionsforum på din webbplats för att skapa värdefullt användargenererat innehåll och svara på vanliga frågor om dina produkter och tjänster.
  • Som framgår av exemplen ovan kan Google Perspectives-resultaten variera från bara några dagar till att vara nästan två årtionden gamla, så du kan vilja optimera ditt befintliga innehåll för det på följande sätt.
  • Bekräfta att de riktade sökorden fortfarande är de bästa för trafik och konverteringar.
  • Lägg till optimerade bilder och videoklipp till befintliga blogginlägg, forumdiskussioner och annat redigerbart webbplatsinnehåll som erbjuder olika perspektiv på dina produkter eller tjänster.
  • Redigera och optimera befintliga titlar på Youtube-videos, beskrivningar, miniatyrbilder och synlighet.
  • Redigera och optimera befintliga svar på Quora.

För att få synlighet i Google Perspectives kan du skapa värdefullt innehåll för din önskade publik och optimera det som i exemplen ovan. När det väl har publicerats ska du inte sluta arbeta med ditt innehåll förrän det uppnår så mycket socialt engagemang som möjligt.

error: Innehållet är skyddat

CE

Sök