CEöversättningsbyråGoogle översätter webben till thai

Google översätter webben till thai

Innehållsförteckning

Förlorad i översättning? Här är en lösning på problemet för alla cybermänniskor. Google meddelande igår lanseringen av platsen – http://translate.google.co.th – som kommer att översätta 42 språk till och från thai.

Med dessa gratisverktyg kan thaitalande användare översätta allt från hela webbplatser till enstaka ord. De kan även använda nyckelord för att söka på webbplatser och får resultaten översatta automatiskt tillbaka till thai. Dessutom kan ägare av webbplatser på thai få en gadget som automatiskt översätter deras platser till 42 olika språk.

”Vi tror att Internet handlar om att möjliggöra informationsåtkomst oavsett språk”, säger Derek Callow, marknadsmanager för Google Sydostasien. ”Google Översätt gör det lättare för miljontals thaitalande Internetanvändare att söka efter och ha tillgång till mer webbinnehåll.”

Det är bara att kopiera och klistra in

Tjänsten tillåter även användare att föreslå en bättre översättning om de stött på en felaktig översättning.

Thaifans av sydkoreansk underhållning – speciellt TV-serier – kommer med säkerhet att dra nytta av den nya tjänsten eftersom de nu kommer kunna hålla jämna steg med alla nyheter och allt skvaller om deras favoritstjärnor. Det samma gäller fans av europeisk fotboll som kan få översättningar av alla fotbollsklubbars webbplatser.

På http://translate.google.co.th kan thaitalande människor kopiera och klistra in originaltexten i rutan ”Ange text eller en webbadress” och sedan välja språk på den vänstra rullningsmenyn.

För att översätta innehållet på en hel webbsida är det bara att klistra in webbadressen i samma ruta. Efter några sekunder visas översättningen på thai.

error: Innehållet är skyddat

CE