CEsökmotoroptimeringGoogle förbättrar integritetsverktyg för att skydda personuppgifter

Google förbättrar integritetsverktyg för att skydda personuppgifter

Innehållsförteckning

Google förstärker sina integritetsverktyg med resultat om dig, förfrågningar om avlägsnande av explicita personliga foton och förenklad föräldrakontroll.

Google tillkännagav förbättrade integritetsstyrningsverktyg med nya funktioner som är utformade för att ge individer möjlighet att hantera sina personuppgifter i Googles sökresultat.

Resultat avseende din kontrollpanel och aviseringar

I en märkbar utvidgning av ett verktyg som lanserades förra året har Googles funktion ”Results about you” förbättrats avsevärt.

Detta verktyg gör det möjligt för användare att begära avlägsnande av personuppgifter som telefonnummer, adresser eller e-postmeddelanden som kan visas i sökresultat.

Den uppdaterade versionen meddelar användare när deras kontaktinformation dyker upp på Sök och låter dem begära att den tas bort snarast.

Detta utökade verktyg har också en ny kontrollpanel som varnar användare för när deras kontaktuppgifter syns i sökresultaten, vilket ger en utökad nivå av trygghet.

Standardinställningen för att dölja explicit innehåll för familjer

Vidare lanserar Google osynliga alternativ för SafeSearch som ett ytterligare skyddslager för familjer globalt.

Detta döljer automatiskt explicit bildspråk, inklusive våldsamt eller vuxet innehåll i sökresultatet.

Användare kan stänga av den här funktionen om inte en skolas nätverksadministratör eller en vårdnadshavare kontrollerar den.

Google har också effektiviserat åtkomsten till föräldrakontroller i sökgränssnittet.

Borttagning av intima personliga foton från sökresultat

Teknikjätten har också hanterat farhågor om explicita personliga foton och bilder i sökresultat.

Individer kan nu begära att explicita personliga bilder som de inte längre vill ska synas i Google-sökningar tas bort, förutsatt att de för närvarande inte kommersialiserar innehållet.

Trots dessa förbättringar betonar Google att radering av data från sökresultat inte utplånar det från internet eller andra sökmotorer.

Google betonade behovet av fortsatt vaksamhet för att kontrollera personlig information online.

Ökat fokus på integritetskontroller för användare

De ökade förbättringarna av användarens integritetsverktyg och standardfiltrering kan påverka hur vissa sökresultat filtreras och visas.

Med tanke på den vikt som stora teknikföretag lägger på användarintegritet bör de vara försiktiga med den personliga informationen de visar online.

error: Innehållet är skyddat

CE

Sök