CEsökmotoroptimeringGoogle E-E-A-T – Ska vi söka efter andra artiklar med höga länkprofiler?

Google E-E-A-T – Ska vi söka efter andra artiklar med höga länkprofiler?

Innehållsförteckning

Läs mer om de fyra saker som Google bryr sig om när det gäller innehållet på din sida och hur det påverkar rankningen.

Google har sagt att vi måste tillhandahålla innehåll som utstrålar erfarenhet, expertis, auktoritet och förtroende – vanligen kallat E-E-A-T (E-E-A-F på svenska) – om vi vill rangordna på ett bra sätt.

Men hur vet du om ditt innehåll har E-E-A-T?

Hur vet du ens vad du ska skriva om?

Låt oss gräva djupare och besvara dessa frågor.

Vad är E-E-A-T?

Så, låt oss prata om E-E-A-T – hur kan vi få vårt innehåll att utstråla erfarenhet, expertis, auktoritet och förtroende?

Detta är de fyra saker som Google bryr sig om när det gäller innehållet på din sida och hur det påverkar rankningen.

Google vill säkerställa att de webbplatser som visas i sökresultaten är legitima och pålitliga.

Så de tittar på saker som upplevelsen av innehållsskaparna.

Har de erfarenhet inom det område de skriver om? Har de arbetat i branschen? Det här är viktigt för Google.

Google värdesätter expertis. De vill se att människorna bakom en webbplats kan sina saker. De vill se bevis på att innehållet är korrekt och pålitligt.

Expertis kan vara allt från formell utbildning till praktisk erfarenhet.

Auktoritet är viktigt för Google. De vill se att en webbplats respekteras och anses vara pålitlig av andra i branschen.

Auktoritet kan visas genom utmärkelser, citat eller positiva recensioner från andra experter.

Slutligen är förtroende en betydande faktor för Google.

Google vill vara säkra på att den information de visar sina användarna är legitim och inte av tvivelaktig karaktär. De granskar innehållets transparens, hur exakt det är, och om webbplatsen har ett gott rykte om sig att vara ärlig.

Allt detta kanske låter kanske som sunt förnuft, men Google tar det på allvar. De har en hel uppsättning riktlinjer för sina granskare att följa.

Så om du försöker ranka din webbplats, kolla in dessa riktlinjer och se till att din webbplats uppfyller E-E-A-T-kriterierna.

Är bakåtlänkar en bra metod för att mäta en webbplats E-E-A-T?

SEO-experter betraktar traditionellt länkar som ett viktigt mått för att bestämma en webbplats relevans och hur värdig den är att rankas.

Men att enbart förlita sig på bakåtlänkar för att mäta en webbplats E-E-A-T är inte nödvändigtvis en genomförbar strategi.

Det är viktigt att förstå att inte alla bakåtlänkar skapas på samma sätt, och vissa kan till och med vara skadliga för en webbplats rankning om de kommer från källor av låg kvalitet.

Sökmotorer som Google har utvecklats för att fokusera mer på kvaliteten och relevansen av en webbplats innehåll och rykte än antalet bakåtlänkar den har.

En webbplats som rankas högt på grund av högkvalitativt innehåll och ett positivt rykte är mer benägna att ge värde till sina användare än en som enbart förlitar sig på bakåtlänkar.

Att överdriva betydelsen av bakåtlänkar kan leda till oetiska metoder som ”link farming” (en grupp webbsidor som hyperlänkar till andra sidor i gruppen för att förbättra SEO-ranking) och köp av bakåtlänkar. Dessa metoder kan leda till att sökmotorer straffar en webbplats, vilket gör att den förlorar sin rankning och sitt rykte.

Så när Google säger ”human first” innebär det inte att man letar efter webbplatsen med flest bakåtlänkar.

Titta på innehållet på de webbplatser som rankas och se till att ditt innehåll är tydligare och utstrålar E-E-A-T bättre än dina konkurrenter på nyckelordet.

Avslutningsvis

Som sammanfattning, även om bakåtlänkar fortfarande är viktiga för SEO, bör de inte vara det enda måttet för att bedöma en webbplats upplevelse, expertis och trovärdighet.

Istället bör SEO-experter fokusera på att bygga ett solitt varumärkesrykte genom högkvalitativt innehåll och etiska marknadsföringsmetoder.

Genom att prioritera dessa faktorer kan företag uppnå varaktig framgång och bygga en lojal användarbas som litar på och värderar deras erbjudanden.

error: Innehållet är skyddat

CE

Sök