CEsökmotoroptimeringGoogle arbetar på att åtgärda problemet med sidor som för närvarande inte är indexerade

Google arbetar på att åtgärda problemet med sidor som för närvarande inte är indexerade

Innehållsförteckning

Googles John Mueller svarar på om det hjälper att ta bort sidor som inte är indexerade för att lösa detta problem.

Hjälper det att ta bort sidor från en stor webbplats för att lösa problemet med sidor som upptäcks av Google men inte genomsöks? John erbjöd allmänna insikter om hur man löser detta problem.

Upptäckt – för närvarande inte indexerad

Search Console är en tjänst som tillhandahålls av Google och som kommunicerar frågor och feedback relaterade till sökningar.

Indexeringsstatus är en viktig del av Search Console eftersom den berättar för en utgivare hur mycket av en webbplats som är indexerad och kvalificerad för rankning.

Indexeringsstatusen för webbsidor finns i sökkonsolens Page Indexing Report.

En rapport om att en sida upptäcktes av Google men inte indexerades, är ofta ett tecken på att ett problem måste åtgärdas.

Det finns flera anledningar till att Google kan upptäcka en sida men avböja att indexera den, även om Googles officiella dokumentation bara listar en anledning.

Vanligtvis vill Google genomsöka webbadressen, men det förväntades överbelasta webbplatsen och därför schemalade Google om genomsökningen.

Det är därför det senaste datumet för genomsökning är tomt på rapporten.

Googles John Mueller anger fler anledningar till varför en sida kan upptäckas men inte indexeras.

Ska man avindexera icke-indexerade sidor för att förbättra indexeringen på hela webbplatsen?

Det finns en tanke på att om man tar bort vissa sidor hjälper det Google att genomsöka resten av webbplatsen genom att ge den färre sidor att genomsöka.

Det finns en uppfattning om att Google har en begränsad genomsökningskapacitet (genomsökningsbudget) för varje webbplats.

Google har upprepade gånger sagt att det inte finns något sådant som en genomsökningsbudget på det sätt som det uppfattas av SEO-specialister.

Google har ett antal överväganden om hur många sidor som ska genomsökas, inklusive webbplatsserverns kapacitet att hantera omfattande genomsökning.

En bakomliggande orsak till att Google är noga med hur mycket de genomsöker är att Google inte har tillräckligt med kapacitet för att lagra varje enskild webbsida på internet.

Det är därför Google tenderar att indexera sidor som har någon form av värde (om servern kan hantera det) och att inte indexera andra sidor.

Detta är den fråga som ställdes:

Skulle avindexering och sammanställning av åtta miljoner använda produkter till två miljoner unika indexvänliga produktsidor bidra till att förbättra genomsökbarhet och indexeringen (upptäckt – för närvarande inte indexerat-problemet)?

Googles John Mueller erkände först att det inte var möjligt att ta itu med personens specifika problem och erbjöd sedan allmänna rekommendationer.

Han svarade: ”Det är omöjligt att säga. Jag rekommenderar att du granskar den stora webbplatsens guide till genomsökningsbudget i vår dokumentation. För stora webbplatser begränsas ibland genomsökning av hur din webbplats kan hantera ytterligare genomsökning. I de flesta fall handlar det dock mer om den övergripande webbplatsens kvalitet.”

Förbättrar du den övergripande kvaliteten på din webbplats avsevärt genom att gå från 8 miljoner sidor till 2 miljoner sidor?

Om du inte fokuserar på att förbättra den faktiska kvaliteten är det lätt att bara spendera mycket tid på att minska antalet indexerbara sidor, men inte faktiskt göra webbplatsen bättre. Det skulle inte förbättra sökresultaten.

Två anledningar till att det har upptäckts ett problem som inte är indexerat

Googles John Mueller angav två anledningar till att Google kan upptäcka en sida men avböja att indexera den.

  • Serverkapacitet
  • Övergripande webbplatskvalitet

Serverkapacitet

Mueller sa att Googles förmåga att genomsöka och indexera webbsidor kan begränsas av hur din webbplats kan hantera ytterligare genomsökning.

Ju större en webbplats blir, desto fler botar krävs för att genomsöka den. Problemet är att Google inte är den enda boten som genomsöker en stor webbplats.

Det finns andra legitima botar, till exempel från Microsoft och Apple, som också försöker genomsöka webbplatsen. Dessutom finns det många andra botar, vissa legitima och andra relaterade till hackning och datainsamling.

Det innebär att för en stor webbplats, särskilt på kvällen, kan det finnas tusentals botar som använder serverresurser på webbplatsen för att genomsöka den.

Därför är en av de första frågorna jag ställer till en utgivare med indexeringsproblem hur det är med serverns status.

I allmänhet kommer en webbplats med miljontals sidor, eller till och med hundratusentals sidor, att behöva en dedikerad server eller en molnvärd (eftersom molnservrar erbjuder skalbara resurser som bandbredd, GPU och RAM).

Ibland kan en värdmiljö behöva mer minne tilldelat till en process, som PHP-minnesgränsen, för att hjälpa servern att hantera hög trafik och förhindra felsvarsmeddelanden som ”500 Error Response Messeges”.

Felsökning av servrar innebär att man analyserar en fel-logg på en server.

Övergripande webbplatskvalitet

Detta är en intressant anledning till att inte indexera tillräckligt många sidor. Övergripande webbplatskvalitet är som ett betyg eller en bedömning som Google tilldelar en webbplats.

Delar av en webbplats kan påverka den övergripande webbplatsens kvalitet

John Mueller har sagt att en del av en webbplats kan påverka den övergripande bedömningen av webbplatsens kvalitet.

Mueller sa: ”Avseende vissa saker, tittar vi övergripande på webbplatsens kvalitet. Om du har betydande delar som är av lägre kvalitet spelar det ingen roll för oss varför de är av lägre kvalitet. Om vi ser att det finns betydande delar som är av lägre kvalitet kan vi tycka att den här webbplatsen överlag inte är så fantastisk som vi trodde.

Definition av webbplatsens kvalitet

Googles John Mueller erbjöd en definition av webbplatsens kvalitet i en annan Office Hours-video:

När det gäller kvaliteten på innehållet menar vi inte bara texten i dina artiklar. Det handlar verkligen om kvaliteten på hela din webbplats. Och det inkluderar allt från layouten till designen. Som hur du presenterar saker på dina sidor, hur du integrerar bilder, hur snabbt du arbetar. Alla de faktorerna spelar in där.

Hur lång tid det tar att bestämma den övergripande webbplatsens kvalitet

Ett annat faktum avseende hur Google bestämmer webbplatsens kvalitet är hur lång tid det tar för Google att bestämma webbplatsens kvalitet, det kan ta månader.

Mueller sa: ”Det tar lång tid för oss att förstå hur en webbplats passar in med avseende på övriga internet. Och det är något som lätt kan ta, jag vet inte, ett par månader, ett halvt år, ibland till och med längre än ett halvt år.

Optimera en webbplats för genomsökning och indexering

Att optimera en hel webbplats eller en del av en webbplats är ett slags allmänt sätt att titta på problemet på en hög nivå. Det handlar ofta om att optimera enskilda sidor i stor skala.

Särskilt för e-handelssajter med tusentals miljoner produkter kan optimering se ut på olika sätt.

Saker att hålla utkik efter:

Huvudmeny

Se till att huvudmenyn är optimerad för att ta användare till de viktiga delarna av webbplatsen som de flesta användare är intresserade av. Huvudmenyn kan också länka till de mest populära sidorna.

Länkar till populära sektioner och sidor

De mest populära sidorna och sektionerna kan också länkas från en framträdande del av hemsidan.

Detta hjälper användare att komma till de sidor och avsnitt som är viktigast för dem, men signalerar också till Google att dessa är viktiga sidor som bör indexeras.

Förbättra tunna innehållssidor

Tunt innehåll är i grunden sidor med lite användbart innehåll eller sidor som mestadels är dubbletter av andra sidor (mall-innehåll).

Det är inte tillräckligt att bara fylla sidorna med ord. Orden och meningarna måste ha betydelse och relevans för webbplatsbesökare.

För produkter kan det vara mätningar, vikt, tillgängliga färger, förslag på andra produkter att para dem med, varumärken som produkterna fungerar bäst med, länkar till manualer, vanliga frågor, betyg och annan information som användare kommer att tycka är värdefull.

Det löser ”genomsökt men inte indexerad” för mer online-försäljning

I en fysisk butik verkar det som om det är tillräckligt att bara lägga produkterna på hyllorna.

Men i verkligheten krävs det ofta kunniga säljare för att få dessa produkter att sälja sig från dessa hyllor.

En webbsida kan spela rollen som en kunnig säljare som kan kommunicera med Google om varför sidan ska indexeras och den hjälper kunderna att välja dessa produkter.

error: Innehållet är skyddat

CE

Sök