CEöversättningsbyråAymara – Professionell översättning till och från språket aymara

Aymara – Professionell översättning till och från språket aymara

För dem som behöver professionella översättningar till/från aymara är CE översättningsbyrå en ovärderlig resurs. Våra tjänster är fullt certifierade och vi har över 20 års erfarenhet av att leverera oklanderliga översättningstjänster till aymara, skräddarsydda för varje kunds behov.

Genom att arbeta med vårt erfarna team av inhemska aymaraöversättare kan du vara säker på att dina översättningar fångar det äkta och utmärkande från originalet samtidigt som de är kulturellt lämpliga för målmarknaden.

Med vårt företag som din leverantör av aymaraöversättningstjänster kan du lita på att ditt innehåll kommer att översättas korrekt till detta unika språk.

Aymaraöversättningar av CE översättningsbyrå

 • Dokumentöversättning på aymara – Innebär översättning av skriftliga dokument som kontrakt, rapporter och juridiska dokument från aymara till ett annat språk, eller vice versa.
 • Översättning av undertexter på aymara – Denna typ av tjänst innebär att man lägger på översatta undertexter till en video på aymara.
 • Certifierad översättning på aymara – Denna typ av tjänst innebär att man tar fram en certifierad översättning av ett dokument från ayamara till ett annat språk, eller vice versa. Med översättningen medföljer ett noggrannhetsintyg, vilket intygar både översättningens korrekthet och pålitlighet.

Ursprunget och de främsta kännetecknen för aymara

Aymara är ett modersmål på den sydamerikanska kontinenten. Det är ett språk som talas av miljontals människor i delar av Peru, Chile och Bolivia, bland andra länder. Aymara anses vara ett av de äldsta och viktigaste språken i regionen. Historiker tror att det går tillbaka minst 3 000 år, till tiden före inkafolket.

Huvuddragen i aymara kan hittas i ordföljd, syntax och morfologi. Grammatiska genus finns inte i aymaraspråket, så substantiv ändras inte beroende på genus som de kan i andra språk. Alla meningar är konstruerade enligt VSO-ordning (verb-subjekt-objekt).

Intressant nog förklarades både spanska och aymara som officiella språk i Bolivia enligt dess konstitution som publicerades 2009 – vilket innebär vikten av att bevara denna kultur och dess språk genom kommande generationer.

Steg för att få vår kostnadsfria offert för aymaraöversättning

 • Klicka på översättningsfliken
 • Fyll i formuläret med dina kontaktuppgifter och uppgifter om aymaraöversättningen
 • Bifoga dokumenten
 • Klicka på skickaknappen och vänta på ett svar från en av våra projektledare
 • Vi återkommer till dig så snart som möjligt med en kostnadsfri offert för ditt projekt

Fördelar med aymaraöversättningsföretaget CE

 • CE är ett professionellt översättningsföretag med över 20 års erfarenhet
 • Vårt företag översätter över 200 språk
 • Vi erbjuder aymaraöversättningar för företag såväl som privatpersoner och vi utlovar noggrannhet och precision i allt vårt arbete
 • Vårt team av översättare har aymara som modersmål, vilket garanterar att dina översättningar blir korrekta och idiomatiska
 • Vi tillhandahåller en rad aymaraöversättningstjänster, inklusive webbplatslokalisering, dokumentöversättning och lokalisering av programvaror
 • Våra priser är konkurrenskraftiga och vi erbjuder en snabb verkställningstid på alla projekt

Certifierade aymaraöversättningar

CE översättningsbyrå är stolta över att erbjuda certifierade aymaraöversättningar åt företag och organisationer. Vårt företag erbjuder en enastående nivå av språktjänster med betoning på noggrannhet, kvalitet och snabba leveranser.

Våra certifierade aymaraöversättningar strävar efter att stödja globala partnerskap och ser till att alla dokument som skickas över gränserna saknar språkliga eller kulturella hinder. Vi erbjuder ett team av professionella översättare som är kunniga om aymarakulturen och nyanserna bakom språket, vilket ger kunderna högkvalitativa översättningar.

Med våra certifierade aymaraöversättningstjänster får du de pålitliga och säkra resultatet du behöver inom din fastställda tidslinje.

Aymaraöversättning i olika branscher

Hälso- och sjukvårdsöversättningar

Hälso- och sjukvården är en bransch som kräver översättningstjänster till aymara. Detta inkluderar översättning av patientinformationsbroschyrer, medicinska rapporter och läkemedelsdokumentation.

Detaljhandelsöversättningar

Detaljhandeln är en bransch som kräver översättningstjänster till aymara för produktbeskrivningar, annonser, broschyrer och annat marknadsföringsmaterial.

Turistöversättningar

Turism är en bransch som kräver översättningstjänster till aymara. Detta inkluderar översättning av turistguider, broschyrer och annat reserelaterat material.

Programvaru- och webbplatsöversättningar

Informationsteknik är en bransch som kräver översättningstjänster till aymara för tekniska manualer, programvaruapplikationer och andra teknikrelaterade dokument.

Media- och underhållningsöversättningar

Media och underhållning är en bransch som kräver översättningstjänster till aymaraspråket för filmer, tv-program och andra former av underhållning.

Juridiska aymaraöversättningar som vi tillhandahåller

Avtalsöversättning

Juridiska kontrakt och avtal måste översättas till aymara för att säkerställa att alla parter förstår villkoren i avtalet.

Översättning av domstolshandlingar

Rättsliga förfaranden, inklusive domstolshandlingar och transkriberingar, måste översättas korrekt för användning i rättsliga förfaranden i aymaratalande regioner.

Översättning av immigrationsdokument

Immigrationsdokument, inklusive visum, pass och immigrationsformulär, måste översättas till aymara för att stödja immigrationsansökningar.

Översättning av regelmässiga dokument

Regelmässiga dokument, inklusive efterlevnadsrapporter och juridiska föreskrifter, måste översättas till aymara för att säkerställa efterlevnad av lokala lagar och bestämmelser.

Juridisk tolkning

Juridiska tolkningstjänster kan krävas för rättsliga förfaranden, förhandlingar och konferenser som involverar parter som talar olika språk.

Medicinska aymaraöversättningar

Översättning av kliniska undersökningar

Dokument för kliniska undersökningar, inklusive formulär för informerat samtycke, protokollsammanfattningar och lagstadgade inlämningar, måste översättas korrekt för globala kliniska prövningar i aymaratalande regioner.

Översättning av läkemedelsinformation

Läkemedelsföretag kräver översättningar av läkemedelsinformation, bipacksedlar och produktmärkning till olika språk, inklusive aymaraspråket, för distribution över hela världen.

Översättning av medicinska tidskrifter

Medicinska tidskrifter och vetenskapliga publikationer kräver ofta översättningar för att nå en global publik, inklusive aymaratalande regioner.

Översättning av informationsmaterial för patienter

Informationsmaterial ämnade för patienter såsom broschyrer och videoinspelningar måste översättas för att göra det möjligt för patienter att förstå sina vårdalternativ i aymaratalande regioner.

Medicinsk transkription

Medicinsk transkription innebär transkription av inspelade medicinska diktat till skriftliga dokument. Detta kräver ofta att översättningen förstås av vårdgivare på främmande språk, inklusive aymaraspråket.

Storleken på den aymaratalande marknaden

Aymara är ett språk som talas främst i Bolivia, Peru och Chile. Enligt Ethnologue finns det cirka 2 miljoner aymaratalare över hela världen. Aymaratalande populationer är koncentrerade till Anderna i dessa länder, med betydande populationer i områden som La Paz, Bolivia och Puno, Peru.

Den aymaratalande marknaden är betydande, med ett växande antal företag och organisationer som inser vikten av att nå denna befolkning genom marknadsföring och affärsverksamhet på aymaraspråket. Som konsekvens finns det en växande efterfrågan på professionella översättnings- och tolkningstjänster på aymara för att underlätta effektiv kommunikation och affärsverksamhet i regionen.

Behöver du hjälp?

Vi är här för att hjälpa dig att erhålla en saklig offert för komplexa dokumentöversättningar, webbplatslokalisering, PDF-översättningar, lokalisering av programvaror och andra översättningsrelaterade projekt.

Få gratis prisförslag

Vi översätter från i princip alla elektroniska format och kan i de flesta fall bibehålla exakt samma format och layout som i källdokumentet.
Inga problem. Vi kan till och med arbeta direkt i din webbsidas källkod. På begäran kan vi även ladda upp dina filer direkt till internet, redo för navigering.

Ja, en testöversättning kan erbjudas, antingen i form av ett pilotprojekt eller ett kostnadsfritt test. Det bästa sättet att testa CE är med ett pilotprojekt, vanligtvis en kort text som översätts till alla språk du behöver. Ett pilotprojekt gör det möjligt för oss att ägna samma tid och resurser till översättningen som vi gör i normala fall och därmed blir resultatet mera representativt. Testöversättningar är begränsade vad gäller längd och språkkombinationer. Var god kontakta oss för vidare information.

Detta beror på dokumentets storlek. För brådskande jobb, tala bara om när du behöver det!

Tiden det tar är beroende av tjänsten du behöver. Vi kan leverera upp till 2 000 ord per arbetsdag och språkkombination.

CE erbjuder oslagbara returneringstider, med levererans redan nästa dag, under veckoslut eller till och med samma dag, beroende på antalet ord och tillgängligheten för våra översättare.

Vår standardleverans är på runt 1 500 översatta ord per arbetsdag och språkkombination, men vi kan ofta öka antalet ord om du har ett särskilt brådskande arbete.

I normala fall, ja. Vi kan använda upp till 20 översättare samtidigt och har tidigare hanterat projekt som krävde en arbetstakt på 50 000 ord per dag (ungefär 200 sidor per dag).

Vår databas med översättare och korrekturläsare omfattar hundratals språkkombinationer. När det gäller ovanliga kombinationer kommer vår lingvistavdelning att kontakta, testa och rekrytera professionella översättare för önskad språkkombination och expertkunskap.

Vi förstår skillnaderna mellan språkvarianter, såväl som betydelsen av att använda korrekt variant, och i vårt nätverk av översättare ingår lingvister som kan översätta till och från de flesta språkvarianter.

CE kan hantera ett mycket stort antal språkkombinationer på samma gång. Vårt globala nätverk av översättare och korrekturläsare täcker hundratals kombinationer. Dessutom möjliggör ces översättningsteknik att ett obegränsat antal översättare kan arbeta på en enskild fil samtidigt, synkroniserat över flera språkkombinationer.

Ja, vi kan översätta och leverera PDF-filer. Eftersom PDF-filer inte alltid innehåller redigerbar text, kan det hända att den slutgiltiga layouten inte överensstämmer exakt med det ursprungliga källdokumentet.

Utöver översättningar kan CE erbjuda ett brett utbud av relaterade tjänster. Våra kompletterande tjänster omfattar korrekturläsning, språkgranskning, redigering, omskrivning och textanalys.

Tyvärr inte. Vi specialiserar oss uteslutande på textöversättningar.

Tolkning handlar om konvertering av talat språk, medan översättning avser konvertering av skriftligt material.

error: Innehållet är skyddat

CE

Sök