CE översättningsbyrå

Asturiska – Professionell översättning till och från asturiska

Om du söker pålitliga asturiska översättningar inom ett brett spektrum av områden och specialiseringar är CE översättningsbyrå svaret!

Med över 25 års erfarenhet av översättningstjänster, levererar vi korrekta och kulturellt anpassade översättningar, skräddarsydda för att uppfylla dina specifika krav. Vi är väl insatta i tekniska asturiska översättningstjänster såsom juridiska texter, finansiella rapporter, marknadsföringsmaterial med mera.

Så, vad väntar du på? Ge ditt förtroende till CE:s erfarna översättare redan idag för att få tillgång till högkvalitativa asturiska översättningar!

Asturiska översättningar som vi erbjuder

Asturisk dokumentöversättning

Detta innebär översättning av skriftliga dokument såsom kontrakt, rapporter och marknadsföringsmaterial.

Asturisk översättning av webbsidor

Vi hanterar översättning av webbsidor och deras innehåll, inklusive text, bilder och videor, för att nå en bredare publik.

Asturisk undertextöversättning

Innebär översättning och visning av skriftlig text i ett visuellt format, vanligtvis i filmer eller videor, för att åtfölja den talade dialogen.

Asturisk desktop publishing och typsättning

Innebär förberedelse och formatering av trycksaker.

Ursprung och kännetecken för det asturiska språket

Asturiska är ett inhemskt språk som har sitt ursprung i delar av norra Spanien och talas fortfarande av samhällen i Asturien, Kantabrien och Kastilien. Detta romanska språk har en rik historia med influenser från latin, engelska, grekiska och gammalspanska.

Det asturiska språket har också sitt fonematiska system som innehåller vissa ljud som inte finns i andra språk såsom alveolopalatal frikativ. Dess lexikon är expansivt med ett brett ordförråd anpassat från olika kulturer, inklusive keltisk kultur. Med 21 stavelsebetonade dialekter erkända som separata språk är asturiska ett komplext språk fullt av spännande nyanser.

Få kostnadsfri offert för asturisk översättning

  • Fyll i det nedanstående formuläret och beskriv översättningsprojektet
  • Bifoga dokumenten
  • Klicka på skicka och invänta sedan svar från en av våra projektledare
  • Vi återkommer till dig så snart som möjligt med en kostnadsfri offert för ditt projekt

Fördelar med att anlita oss

  • CE är ett professionellt översättningsföretag med över 25 års erfarenhet.
  • Vårt företag översätter över 70 språk.
  • Vi erbjuder asturiska översättningar åt företag såväl som privatpersoner och vi utlovar noggrannhet och precision i allt vårt arbete.
  • Vårt team av översättare har asturiska som modersmål, vilket garanterar att dina översättningar blir korrekta och idiomatiska.
  • Vi erbjuder många olika asturiska översättningstjänster, inklusive webbplatslokalisering, dokumentöversättning och lokalisering av programvaror.
  • Våra priser är konkurrenskraftiga och vi erbjuder snabb handläggningstid på alla projekt.

Certifierade asturiska översättningar

På CE översättningsbyrå erbjuder vi pålitliga och certifierade asturiska översättningstjänster. Vårt team av certifierade asturiska översättare har fördjupade kunskaper om språket och dess nyanser, vilket gör det möjligt för oss att tillhandahålla korrekta och exakta översättningar.

Vi arbetar med en stor variation av branscher och företag som behöver certifierade asturiska översättningar för olika ändamål. Med vår erfarenhet kan vi förse våra kunder med högkvalitativa översättningar som säkerställer noggrannhet och snabb leverans.

Vårt engagemang för kundnöjdhet har gjort oss till en av de ledande leverantörerna av certifierade asturiska översättningstjänster i branschen.

Asturiska översättningar i olika branscher

Hälso- och sjukvårdsöversättningar

Översättning av patientjournaler, patientinformation och hälso- och sjukvårdsinstruktioner till asturiska för att underlätta kommunikationen med asturisktalande patienter i hälso- och sjukvårdsinrättningar.

Affärs-och detaljhandelsöversättningar

Detaljhandeln är en bransch som kräver översättningstjänster till asturiska för produktbeskrivningar, annonser, broschyrer och annat marknadsföringsmaterial.

Turistöversättningar

Översättning av turistbroschyrer, kartor och webbsidor till asturiska för att underlätta för asturisktalande turister som besöker regionen.

Juridiska översättningar

Översättning av juridiska dokument såsom kontrakt, avtal och domstolshandlingar till asturiska för rättsliga förfaranden som involverar asturisktalande individer eller företag.

Programvaru- och webbplatsöversättningar

IT är en bransch som kräver översättningstjänster till asturiska för tekniska manualer, programvaruapplikationer och andra teknikrelaterade dokument.

Media- och underhållningsöversättningar

Media- och underhållning är en bransch som kräver översättningstjänster till asturiska för filmer, tv-program och andra former av underhållning.

Asturiska affärs- och detaljhandelsöversättningar

Marknadsföringsöversättningar

Detta inkluderar översättning av marknadsföringsmaterial såsom annonser, broschyrer, flygblad och annat reklammaterial till asturiska som riktar sig mot asturisktalande kunder.

Finansiella översättningar

Detta inkluderar översättning av finansiella rapporter, balansräkningar, resultatredovisningar och andra finansiella dokument till asturiska för att underlätta kommunikationen med asturisktalande intressenter eller investerare.

Juridiska översättningar

Detta inkluderar översättning av juridiska dokument såsom kontrakt, avtal, patentansökningar och andra juridiska dokument till asturiska för rättsliga förfaranden som involverar asturisktalande individer eller företag.

Tekniska översättningar

Detta inkluderar översättning av tekniska dokument såsom produktmanualer, tekniska specifikationer och dokument till asturiska för att stödja utveckling, tillverkning eller underhåll av tekniska produkter eller tjänster i regionen Asturien.

HR-översättningar

Detta inkluderar översättning av HR-dokument såsom arbetsbeskrivningar, anställningskontrakt, prestationsutvärderingar och andra HR-relaterade dokument till asturiska för att underlätta kommunikationen med asturisktalande anställda eller jobbkandidater.

Storleken på den asturisktalande marknaden

Asturiska är ett språk som talas i regionen Asturien i Spanien. Det anses vara ett minoritetsspråk och talas främst av det asturiska folket, en keltisk etnisk grupp som är regionens ursprungsbefolkning. Enligt de senaste tillgängliga uppgifterna finns det cirka 100 000 till 150 000 asturisktalande i regionen Asturien.

Det faktiska antalet talare kan dock vara högre på grund av svårigheten att fastställa det exakta antalet talare av minoritetsspråk. Trots ansträngningarna för att främja språket och dess användning i utbildning och media anses asturiska vara ett utrotningshotat språk, och dess talare står inför sociala och politiska utmaningar, inklusive begränsade möjligheter till språkanvändning i det offentliga livet.

Behöver du översättning till asturiska?

Vi tar gärna fram en offert för komplex dokumentöversättning, webbplatslokalisering, PDF-översättning, lokalisering av programvaror och andra översättningsrelaterade projekt.

Få gratis prisförslag

Vi översätter från i princip alla elektroniska format och kan i de flesta fall bibehålla exakt samma format och layout som i källdokumentet.
Inga problem. Vi kan till och med arbeta direkt i din webbsidas källkod. På begäran kan vi även ladda upp dina filer direkt till internet, redo för navigering.

Ja, en testöversättning kan erbjudas, antingen i form av ett pilotprojekt eller ett kostnadsfritt test. Det bästa sättet att testa CE är med ett pilotprojekt, vanligtvis en kort text som översätts till alla språk du behöver. Ett pilotprojekt gör det möjligt för oss att ägna samma tid och resurser till översättningen som vi gör i normala fall och därmed blir resultatet mera representativt. Testöversättningar är begränsade vad gäller längd och språkkombinationer. Var god kontakta oss för vidare information.

Detta beror på dokumentets storlek. För brådskande jobb, tala bara om när du behöver det!

Tiden det tar är beroende av tjänsten du behöver. Vi kan leverera upp till 2 000 ord per arbetsdag och språkkombination.

CE erbjuder oslagbara returneringstider, med levererans redan nästa dag, under veckoslut eller till och med samma dag, beroende på antalet ord och tillgängligheten för våra översättare.

Vår standardleverans är på runt 1 500 översatta ord per arbetsdag och språkkombination, men vi kan ofta öka antalet ord om du har ett särskilt brådskande arbete.

I normala fall, ja. Vi kan använda upp till 20 översättare samtidigt och har tidigare hanterat projekt som krävde en arbetstakt på 50 000 ord per dag (ungefär 200 sidor per dag).

Vår databas med översättare och korrekturläsare omfattar hundratals språkkombinationer. När det gäller ovanliga kombinationer kommer vår lingvistavdelning att kontakta, testa och rekrytera professionella översättare för önskad språkkombination och expertkunskap.

Vi förstår skillnaderna mellan språkvarianter, såväl som betydelsen av att använda korrekt variant, och i vårt nätverk av översättare ingår lingvister som kan översätta till och från de flesta språkvarianter.

CE kan hantera ett mycket stort antal språkkombinationer på samma gång. Vårt globala nätverk av översättare och korrekturläsare täcker hundratals kombinationer. Dessutom möjliggör ces översättningsteknik att ett obegränsat antal översättare kan arbeta på en enskild fil samtidigt, synkroniserat över flera språkkombinationer.

Ja, vi kan översätta och leverera PDF-filer. Eftersom PDF-filer inte alltid innehåller redigerbar text, kan det hända att den slutgiltiga layouten inte överensstämmer exakt med det ursprungliga källdokumentet.

Utöver översättningar kan CE erbjuda ett brett utbud av relaterade tjänster. Våra kompletterande tjänster omfattar korrekturläsning, språkgranskning, redigering, omskrivning och textanalys.

Tyvärr inte. Vi specialiserar oss uteslutande på textöversättningar.

Tolkning handlar om konvertering av talat språk, medan översättning avser konvertering av skriftligt material.

error:

CE

Sök