Ännu bättre översättningar i Chrome – med ett enda tryck

Innehållsförteckning

Hälften av världens webbsidor är på engelska, men mindre än 15 procent av världens befolkning talar engelska som modersmål eller andraspråk. Det är ingen överraskning att Chromes inbyggda översättningsfunktion är en av de mest älskade funktionerna i Chrome. Varje dag översätter Chrome-användare mer än 150 miljoner webbsidor med ett enda klick eller tryck.

Förra året introducerade Google Översätt maskinöversättning. Då används djupa neurala nätverk för att översätta hela meningar, snarare än bara fraser, i syfte att hitta den mest relevanta översättningen. Sedan dess har vi gradvis gjort dessa förbättringar tillgängliga för Chromes inbyggda översättningsfunktion av utvalda språk. Resultatet är högkvalitativa översättningar av hela sidor som är mer exakta och lättare att läsa.

Idag kommer den neurala maskinöversättningen att förbättra översättningen i Chrome för ytterligare nio språkpar. Neural maskinöversättning kommer att användas för de flesta sidor till och från engelska för indonesiska och åtta indiska språk: bengali, gujarati, kannada, malayalam, marathi, punjabi, tamil och telugu. Detta innebär översättningar av högre kvalitet på sidor som innehåller allt ifrån låttexter till nyhetsartiklar och cricketdiskussioner.

Med de här nio språken ökar det totala antalet språk som kan användas med neurala maskinöversättningar i Chrome till mer än 20. Du kan redan översätta till och från engelska för kinesiska, franska, tyska, hebreiska, hindi, japanska, koreanska, portugisiska, thailändska, turkiska och vietnamesiska. Du kan också översätta från spanska till engelska (envägs).

Vi kommer att införa neurala maskinöversättningar på ännu fler språk i framtiden. Till dess kan du läsa mer om hur du aktiverar översättningen i Chrome i vårt hjälpcenter.

error:

CE

Sök